Kutter Brunei-hotell etter sharia-avgjørelse

Berg-Hansen fjerner tilgangen til den Brunei-eide Dorchester Collection-kjeden i alle selskapets bookingkanaler. Det skyldes Bruneis beslutning om å innføre sharialover.

0

– Når selskaper og samarbeidspartnere bryter med grunnleggende menneskerettigheter og viktige samvittighetsspørsmål er det vårt ansvar å fjerne tilhørende produkter fra våre varehyller, sier direktør for Partnere i Berg-Hansen, Petter Brodahl.

– Vi kan ikke selge alt!

Han innrømmer samtidig at Berg-Hansen hele tiden har en løpende vurdering av samarbeidspartnerne, og at det ikke er enkelt å dra en definitiv linje i sanden.

– Det er komplisert, og det er flere reisemål vi er i dialog med på dette området. Dette er noe vi kommer til å vurdere fremover i forhold til vår bærekraftstrategi

Han understreker videre at Berg-Hansen er «en stor og åpen markedsplass der vi gjør hva vi kan for å tilby et bredt utvalg av relevante produkter og tjenester i ulike prisklasser. Men vi verken kan eller vil tilby alt, til alle».

– I tråd med vårt samfunnsansvar og fokus på bærekraft vil vi fremover stille større krav til våre leverandører og samarbeidspartnere. Det er helt avgjørende at det er samsvar mellom vår måte å drive på, og hvilke retningslinjer våre partnere driver sin virksomhet etter, sier Brodahl.

Reisebyråets «prinsipper for leverandøradferd» beskriver selskapets krav for bærekraftig og samfunnsansvarlig drift.

– Blant annet vil vi respektere menneskerettigheter, motarbeide korrupsjon, samt følge lokale lover og regler. Sharialovene bryter med de mest grunnleggende menneskerettighetene. Dette strider mot våre verdier, prinsipper og strategier og er ikke noe vi vil formidle til våre reisende, konkluderer Petter Brodahl.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.