Korona-rapport fra Thor Vaz de Leon

Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Thor Vaz de Leon fra Reisebazaar.

0

Er du hjemme eller p kontoret?
– Jeg er 100 prosent permittert.

Hvordan har pandemien påvirket Reisebazaar så langt?
– Vi er svært hardt rammet med omtrent ingen omsetning siden mars, og med hele ordrereserven i ruiner etter flere artikler i dagspressen som ber folk vente med å bestille reiser for 2021. Med refusjoner uten noen støtte for alle reiser som er refundert etter 14. juni forsvant også all likviditet for de aller fleste. To ansatte er sagt opp fra bedriften og to i Sverige er på 85 prosent permittering.

Har Reisebazaar falt innenfor kriteriene for offentlig støtte under pandemien?
– Ja vi har fått noe kontantstøtte, men det er ekstremt provoserende å se at artister som Kurt Nilsen nå får 13 millioner for å holde julekonserter for 20-50 personer – hva med å kjøpe CD til alle som vil høre på, dette må vel være billigere?

Hvilke eventuelle andre tiltak ville ha hjulpet Reisebazaar bedre?
– Forutsigbarhet, og ikke minst hjelp med alle pålagte refusjoner for reiser etter 14. juni.

Hva er de største utfordringene for Reisebazaar under pandemien?
– Det at vi ikke har noen forutsigbarhet. Det at det gis feil informasjon i pressen til stadighet hjelper ikke, og skaper frykt.

Når ser du for deg at situasjonen vil begynne å bedre seg for Reisebazaar?
– Vi ser ingen forbedring før vi har en vaksine og myndighetene åpner på reiserestriksjoner, kanskje i andre halvdel av 2021. Men det hadde hjulpet om journalister i dagspressen ville slutte med å skrive negative artikler for klikk og holde seg litt mer til hva som er fakta.

Har Reisebazaar innført endringer som vil bli værende også etter pandemien?
– Ja, vi er i ferd med å etablere en ny distribusjonsmodell for reiselivet som skal lanseres så snart vi ser en ende på pandemien. 

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »