Korona-rapport fra Stephen Meinich-Bache

Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Stephen Meinich-Bache fra Classic Norway Hotels.

0

Er du hjemme eller på kontoret?
– Classic Norway har hovedkontor i Molde og jeg bor i Rælingen, så det blir en kombinasjon. Det er fortsatt viktig for meg å være tilstede på hovedkontoret, men ikke minst ute på våre hoteller.

Hvordan har pandemien påvirket Classic Norway så langt?
– For vår del, med kvalitetshoteller på fantastiske destinasjoner rundt om i Norge, var sommeren svært god, og deler av høsten har også vært bra, mens resten av året har vært tilsvarende utfordrende. Så å si alt av kurs- og konferansegjester har falt bort. Dette har dessverre ført til en rekke permitteringer av gode kollegaer i selskapet.

Når dette er sagt, er det også mye viktig læring i krisesituasjoner som med rett fokus kan bidra til langsiktig lønnsomhet og vekst.

Har Classic Norway falt innenfor kriteriene for offentlig støtte under pandemien?
– Ja, særlig i starten under den første nedstengningen av samfunnet.

Hvilke eventuelle andre tiltak ville ha hjulpet Classic Norway bedre?
– Jeg tror det hadde vært bedre for samfunnet generelt, bedrifter og ansatte med større bruk av direkte lønnstilskudd. På denne måten gis det støtte til å holde mennesker i arbeid – ikke for å være hjemme med permittering.

Hva er de største utfordringene for Classic Norway under pandemien?
– Bortfallet av kurs- og konferansesegmentet og andre arrangementer innenfor kultur og idrett.

Når ser du for deg at situasjonen vil begynne å bedre seg for Classic Norway?
– Nå er ikke vi av de som er hardest rammet, men vår situasjon vil ikke bli markant bedres før kurs- og konferansevirksomheten samt arrangementer som bryllup, julebord, ledersamlinger og andre markeringer tar seg opp igjen. Samtidig må det også sies at det er veldig fint å oppleve vekst i antall individuelle besøkende i weekender.

Har Classic Norway innført endringer som vil bli værende også etter pandemien?
– I krisesituasjoner som denne tvinges man til å tenke nytt og vi bruker blant annet anledningen til å se på nye teknologiske løsninger som skal bidra til bedre gjesteopplevelser.

Ellers må jeg si at jeg ser frem til den dagen jeg igjen går inn på hovedkontoret og alle er til stede og vi kan holde felles samlinger og møter som normalt.

Share.

About Author

Comments are closed.