Korona-rapport fra Odd Roar Lange

Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Odd Roar Lange fra tretravelinspector.no.

0

Er du hjemme eller på kontoret?
– Svaret blir ja, jeg er hjemme. Fordi jeg har hatt hjemmekontor lenge før pandemien rammet Norge, så er det å bruke hjemmekontor den minste forskjellen på før-og-nå.

Hvordan har pandemien påvirket din virksomhet så langt?
– Det siste halvåret har vært det travleste og også mest inntektsbringende på veldig lenge. Mange har hatt behov for gode reiseråd fra uavhengige kilder, samtidig som reiselivsbransjen ikke har erfaring med kommunikasjon i en krise som dette. Derfor har det vært viktig å gjøre informasjonen tydelig, oppdatert, trygg og forståelig. Noe som har betydd lange arbeidsdager, sjudagers uker, selvinndratt sommerferie og den mest spennende og varierte perioden jeg har opplevd noen gang.

Har din virksomhet falt innenfor kriteriene for offentlig støtte under pandemien?
– Jeg har aldri sjekket, fordi det heldigvis ikke har vært behov. Jeg har lenge før pandemien vært opptatt av å ha flere føtter å stå på. Reportasjer og kommentarer til egen nettavis, frilansjobbing for andre, foredrag og konferanser, å forelese for Norsk Reiselivsfagskole, skrive reisefagbøker og reisesakprosa. Det har vært en trygghet og stor fordel.

Hvilke eventuelle andre tiltak ville ha hjulpet din virksomhet bedre?
– Det måtte nesten være å innføre åttedagers uke, slik at jeg rakk over alt jeg skal gjøre.

Hva er de største utfordringene for din virksomhet under pandemien?
– At jeg ikke fikk tid til å flytte fra Molde tilbake til Oslo i juni, slik den opprinnelige planen var. Men nå er leilighet og kontor på Grünerløkka ordnet, og flyttingen skjer endelig i starten av desember. Jeg gleder meg til å få være enda nærmere mange av de viktigste personene, bedriftene og organisasjonene i reiselivs-Norge.

Når ser du for deg at situasjonen vil begynne å bedre seg for din virksomhet?
– Jeg ser frem til at vi har en trygg og god vaksine på plass slik at det igjen blir mulig å reise til andre land. Å «måtte» reise i Norge er ingen straff, men en mulighet. Men mange lesere savner likevel reiseråd og -tips fra utlandet. Og jeg har en rekke planlagte utenlandsreiser som akkurat nå ligger litt på vent. Ser frem til å realisere dem.

Har du i din virksomhet innført endringer som vil bli værende også etter pandemien?
– Ikke strukturelle endringer, men det har blitt flere gode kontakter og samarbeidspartnere som jeg ser frem til å utvikle enda flere og spennende prosjekter sammen med i 2021.

Share.

About Author

Comments are closed.