Korona-rapport fra Nora Aspengren

Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Nora Aspengren fra TUI.

0

Er du hjemme eller på kontoret?
– Vi har kontorer midt i Oslo sentrum, så det blir stort sett hjemmekontor på meg. Jeg merker at det er godt med litt variasjon, så jeg forsøker å ta en tur på kontoret en gang i uken. Det er flere av oss som gjør det, så vi forsøker å være der samtidig så vi får skravlet litt og hatt noen møter IRL (som det heter på godt norsk). Det gir masse energi!

Hvordan har pandemien påvirket TUI så langt?
– Å si at dette er altomfattende er det nærmeste jeg kommer en beskrivelse. Det vi trodde var en kortvarig unntakstilstand har vist seg å være langvarig, og usikkerheten er tyngende for alle. Vi har et solid økonomisk fundament hvilket hjelper mye, men det å holde motet oppe og motivere seg selv og andre blir stadig viktigere. Vi jobber mye med å informere og ikke minst engasjere kollegaer. Vi arrangerer alt fra virtuelle treningstimer, videoppdateringer og produktoppdateringer til salsatimer, det hjelper.

Har TUI falt innenfor kriteriene for offentlig støtte under pandemien?
– Vi har benyttet oss av de tiltakene den norske stat har iverksatt nå under pandemien. Hva gjelder offentlig støtte får vi dekket noen av våre faste kostnader, hvilket vi er takknemlige for.

Hvilke eventuelle andre tiltak ville ha hjulpet dere bedre?
– Det er vanskelig å si, vi er takknemlig for den støtten som gis en hardt rammet bransje.

Hva er de største utfordringene for TUI under pandemien?
– Den største utfordringen for oss er nok uforutsigbarheten, vi vet ikke når vi får fly igjen.

Når ser du for deg at situasjonen vil begynne å bedre seg for TUI?
– Så snart vi får reise igjen! Vi håper at aktiviteten vil ta seg opp på nyåret og at vi kan få en god sommer. Det er jo selvfølgelig avhengig av omstendigheter vi ikke kan kontrollere, men vi følger nøye med og tar alle de forholdsreglene vi kan ta.

Har TUI innført endringer som vil bli værende også etter pandemien?
– Jeg skulle ønske jeg hadde en krystallkule der jeg kunne se inn i fremtiden, som mange andre vil jeg tro. Ja, det er nok mange endringer som vil bli værende, som evnen til å omstille seg raskere enn tidligere, kanskje vil flere ha hjemmekontor oftere og kanskje vil produktene som tilbys justeres. Vi var allerede før pandemien en internasjonal bedrift som jobbet veldig digitalt, så alt av verktøy var heldigvis på plass før alt endret seg. Det vil nok fortsette også i fremtiden.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »