Kjølig feriestart ga reiselyst

En sommerstart med lave temperaturer, endel regn og dårlige værprognoser førte ifølge en fersk statistikk fra Ticket Feriereiser til en kraftig økning i reisebestillingene.

0

Bare siden første mandag i skoleferien økte bestillingene med 35 prosent. Det er først og fremst solfylte reisemål som frister, samt noen klassiske storbyer i Europa.

– Når det er sommerferie vil de fleste gjerne ha sol, varme, kanskje bade litt og lade batteriene foran høsten. Årets sommervær har vært ustabilt, og da manges ferie startet satte det inn med regn og kulde. Det gjør at betydelige flere enn i fjor ønsker å reise utenlands og bestiller en reiser sydover, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Det noe ustabile være siden St. Hans-helgen har ført til et rush etter sommerreiser, og reisebestillingene har økt med 35 prosent. Bangkok frister flest, og øker med 22 prosent, men alle reisemålene på topplisten har store økninger; Kreta (+ 46 prosent), Split (+ 42 prosent) og ikke minst Antalya (+170 prosent), som virkelig har gjort et comeback denne sommeren.

Også av Europas storbyer fristes mange bort fra det kalde sommerværet. Amsterdam, som befester sin plass som en av de mest populære storbyene å besøke, øker med 43 prosent, mens klassikeren Paris øker med 89 prosent.

Målt mot sommeren 2017 ligger bestillingene for 2019 foran med 17 prosent.

Mest populære reisemål akkurat nå

Bangkok (1)

Chania (2)

Split (4)

Antalya (10)

Mallorca (3)

Amsterdam (5)

Paris (9)                     

Rhodos (7)

Barcelona (6)

London (8)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt 24. Juni – 8. Juli med avreise 24. juni – 31. august 2019.

Share.

About Author

Comments are closed.