Kinas unge bruker mere penger i utlandet

Nylige undersøkelser fra Hotels.com viser at kinesiske millennials født etter 1990 flytter grensene for internasjonale reiser. Det siste året har reiseforbruket deres økt med utrolige 80 prosent.

0

Reisene de foretar er påvirket av sosiale medier og fulle av originale opplevelser, høyteknologisk overnatting, eksotiske delikatesser og attraksjoner som tidligere ble sett på som upassende.

Film og TV (62 %) er nå den største inspirasjonskilden for kinesiske millennials som er betatt av global popkultur, og disse faktorene spiller en nøkkelrolle i å trekke dem vekk fra asiatiske reisemål og til mer fjerne deler av verden for nye opplevelser.

Travel brag»-øyeblikk og selfies var en stor del av reiseopplevelsen til kinesiske millennials i 2017 – 63 % tok selfies for å få flere likes og følgere på sosiale medier. Når de ble spurt om hvorfor høyteknologi var så viktig når de reiste, svarte 15 % av kinesiske millennials at de satte pris på ting som kunne gi dem mer synlighet på sosiale medier.

– Selv om det først og fremst er millennials som påvirker og påvirkes av sosiale medier, oppdaget vi i rapporten at ingen generasjon kan motstå tiltrekningen som sosiale medier har, sier Nelson Allen, General Manager, Asia Pacific hos Hotels.com.

52 % av kinesiske reisende generelt var opptatt av nyhetsoppdateringen i sosiale medier, og en tredjedel av den eldre generasjonen sa at barna deres med digital kunnskap påvirket reisevalgene og -atferden deres.

Fest og moro først, planlegging etterpå for spenningssøkende millennials
Over en tredjedel av kinesiske reisende var lystne på å slå ut håret, og ble trukket mot steder med en liberal atmosfære og høy partyfaktor, slik som Macao, Bangkok, Amsterdam og Las Vegas. Samtidig står spontane og reisevante millennials på jakt etter internasjonale festivaler i spissen for en ny bølge av reiser utenfor høysesongen, med en kortere planleggingsperiode enn tidligere. Her snakker vi blomsterkranser og glitter!

Kinesiske millennials er opptatt av det skumle og skremmende om dagen. Nesten halvparten av de spurte sa at de ville se Døren til helvete i Turkmenistan, og mer enn en tredjedel ønsket å besøke katakombene i Paris.

Til tross for interessen for det nifse, er kinesiske millennials overraskende overtroiske, og faktisk i større grad enn eldre generasjoner. 40 % av millennials vil ikke ha et speil midt imot sengen, sammenlignet med 35 % av de som tilhører foreldregenerasjonen. De har heller ikke lyst til å overnatte i enden av en korridor (41 % kontra 35 %), og er skeptiske til å bo i 4. eller 7. etasje (20 % kontra 12 %).

Kjærlighet for det lokale
De stadig mer nyskapende reisene er ikke fullendte uten unik overnatting. Et atypisk overnattingssted var viktig for over halvparten av de reisende, som heller valgte et uvanlig og uavhengig hotell med et lokalt preg (55 %) enn et hotell med mange stjerner. Ytterligere 33 % bestilte boutique-hoteller, 23 % miljøvennlige hoteller og 21 % hoteller med innovativ teknologi.

Kinesiske reisende er opptatt av autentiske opplevelser, og det gjenspeiles i pengebruken – å smake eksotiske og lokale delikatesser (69 %) og å se etter autentiske lokale varer (43 %) var mer populært enn luksusshopping (38 %).

Kinesiske millennials henger ikke etter når det gjelder det digitale heller. Tilkobling og effektivitet er svært viktig for disse unge på farten. Kontorfellesskaper (39 %), stemmeaktivert teknologi (38 %), bestilling via virtuell virkelighet (38 %), kundeservice fra roboter (32 %), romtilgang via mobiltelefon (31 %) og live lounger for sosiale medier (26 %) er ønskede tjenester på overnattingsstedene.

Noen tips til hotelleierne fra de reisende
Selv om kinesiske reisende besøker flere og flere av verdens land, føler de seg fortsatt mest velkomne i Asia. Seks av de topp ti landene hvor de føler seg mest velkomne ligger her, med Japan øverst på listen.

Men det er stadig rom for forbedring! Spesielt ønsket kinesiske reisende seg muligheten til å skanne QR-koder via WeChat og betale via mobiltelefon.  I tillegg var ikke bestillingsmetodene helt ideelle for en tredjedel av reisende, og andre forbedringsområder var lokale transporttilbud samt mandarin-talende guider og hotellpersonale.

– Enhver globetrotter liker å føle seg velkommen i et nytt land – det er ingen hemmelighet at vi alle lengter etter en menneskelig forbindelse, og spesielt når vi befinner oss i nye omgivelser. Vi vet fra CITM-rapporten at kinesiske reisende føler seg komfortable og mest velkomne på reisemål der butikkmedarbeidere snakker mandarin, kinesisk mobilbetaling er mulig og det finnes skilter de kan lese, sier Johan Svanström, President i Hotels.com, .

Leverandører av overnatting kan glede seg over den nye bølgen av kreative og energiske kinesiske reisende og ta del i dette lukrative markedet ved å tilfredsstille deres særegne reiseønsker.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.