Ving-eier jakter på mer penger

Ving-eier Thomas Cook trenger mer penger for å redde selskapet, ifølge Bloomberg. Bak kulissene kan det gå mot en kamp om selskapets ulike bestanddeler.

0

Ifølge økonominettstedet er det snakk om minst 150 millioner pund – ca. 1,5 milliarder kroner – for å redde selskapet. Et kinesisk reiselivskonsern og et europeisk oppkjøpsfond kjemper om å få ta over sentrale deler av «chartergiganten», inkludert norske Ving, ifølge E24.

Summen kommer i tillegg til redningspakken på 750 millioner pund som allerede er kunngjort fra det kinesiske konglomeratet Fosun. Thomas Cook forhandler både med obligasjonseiere, banker og den kinesiske storaksjonæren Fosun Tourism Group. Den endelige løsningen ifølge E24 kan også inkludere flere aktører, som det private investeringsfondet Triton.

Den nordiske virksomheten med flyselskap og reisebyråer er i dag tett integrert. Mens Triton ifølge E24 ønsker å ta over hele denne virksomheten, vil Fosun trolig måtte skille ut det nordiske flyselskapet for at de skal sikre seg de nordiske reisebyråene.

En kilde med kjennskap til prosessen forteller til E24 at både Fosun og Triton fortsatt er aktive og jobber med budene sine opp mot Thomas Cook. Dermed er det fortsatt høyst uklart hvem som vil ende med å eie Thomas Cook i Norden, og om virksomheten overlever som en integrert del eller om den vil bli splittet opp

Thomas Cook-kursen på London Stock Exchange stupte mandag med over 20 prosent. Det siste året har aksjekursen falt med 91 prosent.

Thomas Cook er en av verdens største reiselivskonsern og omsatte i forrige regnskapsår (som sluttet 30. september 2018) for 9,6 milliarder pund (103,5 milliarder kroner med dagens kurs). Konsernet har 21.000 ansatte, 200 hoteller under eget merkenavn og har om lag 22 millioner kunder årlig.

Den samlede gjelden i selskapet skal være på nærmere 20 milliarder kroner.

Share.

About Author

Comments are closed.