Italia øverst på menyen

Italia er i særklasse det mest populære landet å besøke for nordmenn om mat står øverst på menyen. En fjerdedel av oss synes at Italias gastronomiske opplevelser frister mest.

0

Frankrike, som også blir ansett som et av verdens fremste kulinariske land, foretrekkes av 12 prosent, ifølge en undersøkelse i regi av Ticket feriereiser, utført av Kantar SIFO.

Maten vi spiser på ferien har ofte stor betydning for reisens helhetsopplevelse. Derimot kan matpreferansene variere.

I følge Tickets siste Kantar Sifo-undersøkelse er Italia det beste landet å besøke for matens skyld. Med en prosentvis score på 25 av de spurte er det et hopp ned til nummer to, Frankrike, mens Hellas og Spania deler tredjeplassen.

Norge er stor sett enige om at Italia er det beste matlandet med unntak av de over 66 år, som foretrekker Frankrike (16 prosent) fremfor Italia (11 prosent).

– Få land er så tett forbundet med mat som Italia. Pasta, pizza, ulike ostesorter som mozzarella og parmesan, og selvfølgelig spesialitetene prosciutto, parmaskinke og salami. Listen kan gjøres lang, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

I den yngste aldersgruppen (18 – 29 år) er Italia enda mer dominerende, da hele 38 prosent av disse mener landet er best på mat. Menn og kvinner er enige i at Italia er best, mens litt flere menn enn kvinner holder en knapp på Frankrike som nummer to (14 mot 10 prosent).

Thailand er vanligvis ofte nevnt i matsammenheng og thailandsk kokkekunst står høyt i kurs bland ferierende nordmenn. Derimot er det bare to prosent som velger Thailand som det beste matlandet å besøke.

– Thailand har et fantastisk kjøkken, men det er generelt sett litt mer krydder i maten og ikke like enkelt å tilpasse seg som det italienske kjøkkenet, sier Ellen Wolff Andresen.

Hvilket land tror/mener du er det beste matlandet å besøke?

Italia                                        25 prosent

Frankrike                                12 prosent

Hellas, Spania                        3 prosent

Japan, Thailand, Tyrkia,          2 prosent

Andre                                     10 prosent

Usikker, vet ikke                     39 prosent

Kilde: Ticket Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.