Inngår samarbeid med Air France

En ny avtale mellom Air France og Widerøe skal sikre bedre rutetilbud mellom distriktene i Norge og resten av verden.

0

Air Frances partner KLM inngikk tidligere i år et samarbeid med Widerøe, og nå er det bekreftet at også Air France signerer en såkalt code share-avtale med Widerøe. Avtalen innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking, og dermed får tilgang til et bedre globalt rutetilbud med større fleksibilitet på reisen.

 – Vårt samarbeid med Widerøe vil være av stor betydning for nordmenn som bor og pendler ifra distriktene. Direkte tilknytning til et internasjonalt nettverk av destinasjoner på en og samme billett vil gi større frihet på reisen. Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner, sier Halvor Gløersen som er salgsdirektør i Air France KLM Norge.  

 Det nye samarbeidet vil ifølge avtalen gi reisende – og spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt i Norge – en helt ny tilgang til Air France sitt internasjonale nettverk av flyruter.

– Samtidig vil samarbeidet bety at man bedre kan betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge, sier Gløersen

Avtalen trådte i kraft 2. juli, så det er allerede nå mulig å booke billetter. Air France har lagt til en AF-kode på Widerøes innenriksruter, som gjør at deres passasjerer som skal bytte fly i Oslo og Bergen kan fortsette deres reise med samme billett og check in fra en rekke mindre flyplasser rundt i Norge.

 – Vi har samarbeidsavtaler med mange selskaper og nå utvider vi vårt samarbeid med Air France. Tidligere i år inngikk vi en tilsvarende avtale med KLM. Vi er glad for at våre kunder får flere reisealternativer å velge mellom. Air France og KLMs store nettverk gir tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder og bedre tilgang til hele Norge for utenlandske turister, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

Samarbeidet vil dekke følgende rutetilbud:

 Bergen (BGO) – Aberdeen, Florø, Molde, Kristiansund, Kristiansand og Bodø

Oslo (OSL) – Brønnøysund, Florø, Göteborg, Ørsta-Volda (Hovden) København og Bergen

København (CPH) – Kristiansand og Sandefjord (Torp)

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.