Ingen mistenkte etter Viking Sky-hendelsen

Politiet har ingen mistenkte etter hendelsen med cruiseskipet Viking Sky. Skipet kastet loss fra kaia i Kristiansund ved 15-tiden onsdag med kurs mot København.

0

Skipet har ligget til kai i Kristiansund for reparasjoner og utbedringer etter skadene det ble påført i uværet på Hustadvika 23. mars.

Inspektører fra Sjøfartsdirektoratet var om bord i skipet tirsdag kveld og så da ingen grunn til å ikke godkjenne videre seilas for skipet. Onsdag ettermiddag forlot skipet Kristiansund.

Ifølge Bergens Tidende har politiet i Møre og Romsdal gjort ferdig sine undersøkelser og avventer faginstansenes rapporter. Politiet har foreløpig ingen mistenkt eller siktet etter hendelsen.

Det bekrefter politiadvokat Janne Woie, som sier at deler av mannskapet er intervjuet, men at de ikke har snakket med kapteinen ennå.

– Dette er foreløpig en undersøkelsessak. Det betyr at det er forstadiet til en mulig straffesak, men foreløpig er det ikke grunn til å mistenke eller sikte noen, understreker hun.

Politiet avventer nå konklusjonene fra Statens havarikommisjon, Sjøfartsdirektoratet og andre instanser før de avgjør om det er grunnlag for å gå videre med saken.

Sjøfartsdirektoratet har tidligere slått fast at lavt oljetrykk var den direkte årsaken til at cruiseskipet Viking Sky fikk motorhavari på Hustadvika.

Tung sjø og uvær på Hustadvika medførte trolig så store bevegelser i tankene på Viking Sky at smøreoljepumpene mistet tilførselen.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Comments are closed.