Hver fjerde vil være hjemme

En av fire av oss planlegger færre feriereiser utenlands i år sammenliknet med i 2018. Samtidig har mange – 20 prosent – lyst til å oppdage verden, kan man lese av en undersøkelse i regi av Ticket.

0

De som vil på færre utenlandsreiser i år håper først og fremst på en varm sommer, viser Tickets Kantar Sifo undersøkelse.

– I løpet av de i siste årene har vi sett en trend til å ville oppleve så mye som mulig i løpet av en utenlandsferie. Selv om det finnes mye å oppdage i Norge etterspør mange også spennende kulturer, mat fra andre kjøkken og opplevelser som bare et annet land kan gi, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Mange planlegger å reise på flere utenlandsferier i 2019 sammenliknet med fjoråret. Grunnene kan være mange, men viktigst ifølge undersøkelsen er lysten til å se og oppdage nye, spennende steder og møte mennesker fra andre kulturer. 16 prosent av de som planlegger å reise mer oppgir at det er på grunn av forandringer i arbeidssituasjonen som gjør at de har mulighet til å reise mer. Like mange oppgir endring i familiesituasjonen. Bare én prosent sier de planlegger flere reiser fordi de har arvet eller vunnet penger slik at de har fått bedre råd, som åpner opp for flere reiser.

Det er derimot flere som vil gjennomføre færre reiser i 2019 (25 prosent). De viktigste grunnene er at de satser på en like varm sommer som i 2018 og at arbeidssituasjonen ikke tillater det (15 prosent på begge). 13 prosent oppgir at de ikke vil reise like mye på grunn av miljøpåvirkningen, mens 12 prosent sier endring i inntekt er viktigste grunn til nedgangen.

Hvorfor planlegger du å gjennomføre flere utenlandsreiser i 2019 jamført med 2018?

Økt lyst til å oppdage verden             28 prosent

Min familiesituasjon                          16 prosent

Min arbeidssituasjon                         16 prosent

Endring av inntekter                          11 prosent

Min egen helse                                  8 prosent

Familiens/andre næres helse            5 prosent

Fått penger (arv, lottogevinst etc)     1 prosent

Annen grunn                                      21 prosent

Usikker/vet ikke                                 12 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, de respondenter som har oppgitt at de planlegger

Share.

About Author

Comments are closed.