Hurtigruten blir verftseier

Hurtigruten overtar hele det kriserammede Kleven Verft på Sunnmøre, som nå tilføres inntil 600 millioner kroner i kapital.

0

Det er det Hurtigruten-eide selskapet KVE Holding as som overtar hundre prosent av aksjene i Kleven Verft as, samt Kleven Maritime Contracting as og Kleven Maritime Technology.

Dagens eiere beholder resten av selskapene, melder Dagens Næringsliv.

– Vi ser et stort potensial på Kleven, sier konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam.

Til DN sier han at Kleven har satset på kvalitet og nyskapning, men at konsernet har vært gjennom en stor omstilling.

– Vi ser at Kleven til tider har hatt anstrengt likviditet, og for de skal slippe å ha det hengende som en bekymring over seg synes vi at vi som ansvarlig eier og kunde kunne hjelpe til med å finne en god og langsiktig løsning, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege til DN.

Hurtigruten er allerede en av aksjonærene i morselskapet Kleven Maritime Invest. De selskapene Hurtigruten nå overtar går ut av Kleven-gruppen.

– Kapitalbehovet skyldes hovedsakelig at verftet har vært under omstilling, fra offshore til cruiseskip, sier finansdirektør Ola Breinnes Fosse i Kleven til DN.

Tilførselen av kapital kommer fra en blanding av kunder, bank og aksjonærer. Verken Kleven eller Hurtigruten vil ut med hva sistnevnte har betalt for å overta de tre Kleven-selskapene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.