Høy satsing i Harstad

Petter A. Stordalen og Nordic Choice skal bygge et signalbygg ved sjøkanten i «Nord-Norges kulturhovedstad» Harstad. Det skal stå ferdig i 2021.

0

I flere år er det blitt planlagt et nytt hotell ved sjøkanten i Harstad, i forbindelse med den omfattende utviklingen av den nye bydelen Kaarbøkvarteret. Nå er det er klart at det blir et Quality Hotel der. Og ikke hvilket som helst et..

Ny storstue

– Da vi så planene for havna i Harstad, sto det klart for oss at dette må vi være med på, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels, i en pressemelding.

– Å ta noe til “nye høyder” er en klisjé, men i dette tilfellet er det faktisk sant. Vi skal inn i det som blir Harstads høyeste bygning med et flunkende nytt hotell. Plassert ikke bare i vannkanten, men i sjøen. Her blir det 40 meter høyt, med en spektakulær utsikt, lover Stordalen.

Det nye hotellet skal altså bygges ut i selve sjøen og blir nærmeste nabo til Hurtigruta-kaia. Det planlegges for 180 gjesterom og konferansefasiliteter med en storsal på 400 kvadratmeter.

– Vi i Quality Hotel er møteekspertene i Norge. Nå inntar vi også Nord-Norges kulturhovedstad med vår unike personlighet og servicekultur hvor gjestene kan komme til konferansen som deltakere, og reise som venner, sier Fredrik Ekelund, viseadministrerende direktør i Quality Hotel, en del av Nordic Choice Hotels.

– Vi vil gi harstadværingene en ny storstue for de små og store anledningene, og en møteplass som bringer hele byen sammen, sier han videre.

Utbygger og eier av hotellet er Kaarbø Utvikling AS, mens Quality Hotel har skrevet en langsiktig leieavtale for bygget som er planlagt ferdig i 2021 med treningsrom, restaurant i sjøkanten og bar med uteservering.

Kompletterende

– Kaarbøkvarteret kommer til å bli en spektakulær ny bydel i Harstad, og hotellet er en viktig start for å skape en helhetlig bydel med attraktive byfunksjoner, sier administrerende direktør i Clemens Eiendom, Bernt Nordby Skøien.

Clemens Eiendom er et heleid datterselskap av Opplysningsvesenets fond, og er sammen med Harstad Skipsindustri eier av Kaarbø Utvikling AS

– Hotellet kommer i et område der byens utvikling startet med verftet i 1895. Vi føler på mange måter at den nye utviklingen av området, som startet med landsdelens største tørrdokk i 2015, har dimensjoner som gir grunnlag for å si at byen på mange måter vender tilbake til sine røtter og får en ny start, sier Ola Karlsen, styreleder i Kaarbø Utvikling.

– Det skjer så mye spennende i og rundt Harstad nå. Byen står foran enorme muligheter med planene for Evenes lufthavn, et næringsliv som vil på offensiven og med motet til å satse. Vi ser at det tenkes innovativt og bærekraftig med spennende prosjekter som GIFT-prosjektet, og med en kongstanke om at “One size fits none”, måtte vi komplementere vår tilstedeværelse i byen med et nytt, spennende hotell, avslutter Stordalen, som allerede er på plass i Harstad med Clarion Collection Hotel Arcticus.

 

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.