Hotell: Tromsø og Stavanger øker mest

Tromsø og Stavanger er de to byene der hotellene gikk soleklart best i 2019, viser tall fra Benchmarking Alliance.

0

– Belegget i Tromsø er det høyeste vi har registrert siden Benchmarking Alliance startet målingene i 2007, sier Peter Wiederstrøm i en kommentar til tallene.

I Tromsø ble over 73 prosent av alle rommene leid ut hver natt i 2019. Den stadig økende etterspørselen og ingen nybygg i markedet gjorde at Tromsø-hotellene kunne øke romprisen med rundt hundre kroner. Dermed passerte Tromsø Oslo som byen med høyest losjiinntekt per tilgjengelige rom, eller revpar som det heter på hotellspråket.

Isolert sett i desember gruser Tromsø alle andre med revpar på hele 958 kroner. Det er 444 kroner høyere enn i Oslo på annenplass.

Tallene fra Benchmarking Alliance viser vekst i revpar i alle storbyene bortsett fra i Oslo.

Stavanger fikk en vekst på nær 11 prosent, Bodø og Trondheim vel fem prosent og Bergen over fire prosent.

I Stavanger var det flere gjester som bidro til at Stavanger fikk vekst. I fjor var belegget på snaut 55 prosent. Til sammenligning var det tett på 70 prosent i 2008, før hotellkapasiteten de påfølgende årene ble kraftig utvidet.

Både Bergen og Trondheim hadde fem-seks prosent flere hotellrom å fylle i fjor. Likevel økte de altså begge losjiinntekten per tilgjengelige rom.

– I Bergen skyldes dette i stor grad at det ble solgt over åtte prosent flere rom samtidig som prisen bare økte marginalt. I Trondheim var det primært prisøkningen på over syv prosent som gjorde utslaget, sier Wiederstrøm i en kommentar til tallene.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.