Hit reiser vi mest på forretningsreise

I følge BCD Travels “2018 Cities & Trends Report”, er Stockholm, København og London de tre mest populære europeiske byene for norske forretningsreisende. Reiser man interkontinentalt, er fortsatt New York på topp foran Dubai.

0

– Norges nærmeste handelspartnere er Sverige og Danmark, så dette overrasker meg ikke, sier direktør for BCD Travel Norge, Bernt Roger Eliassen.

– Storbritannia og EU er også våre største handelspartnere, så det er naturlig at både London og Amsterdam kommer høyt opp. Til tross for Brexit, tror jeg fortsatt London vil være en attraktiv by å reise til for norske forretningsreisende. Det skal bli spennende å følge utviklingen, mener han.

De mest besøkte destinasjonene for forretningsreisende fra Norge:

  2017 2018
Europa Stockholm Stockholm
  København København
  London London
  Amsterdam Amsterdam
  Helsinki Helsinki
Interkontinentalt New York New York
  Bangkok Dubai
  Shanghai Bangkok
  Singapore Shanghai
  Hong Kong Singapore

 

Ser man internasjonalt, så er det også London som er den best besøkte byen i Europa for forretningsreisende. Til tross for all oppmerksomheten rundt Brexit, holder de fortsatt førsteplassen foran Amsterdam og Wien. Eneste nordiske kandidat på topp-10, er den danske hovedstaden på en 7. plass.

– Reiser internt i Europa står for omtrent halvparten av alle bookinger i EMEA. Når det gjelder London, vil vi fortsatt holde øye med utviklingen i forbindelse med Brexit. Dette gjelder spesielt med å holde reiseansvarlige og reisende oppdatert med forskjellige scenarioer som for eksempel; frihet til å bevege seg, forsinkelser, visum, passreglement, roaming-kostnader og helseforsikringer. sier Stewart Harvey, President EMEA hos BCD Travel.

Topp 10 byer for reiser internt i Europa

2017 2018
1. London London
2. Wien Amsterdam
3. Amsterdam Wien
4. Zurich Paris
5. Paris Zurich
6. Barcelona Barcelona
7. Copenhagen Copenhagen
8. Milan Madrid
9. Madrid Milan
10. Frankfurt Frankfurt
Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, tom@reis.no

Comments are closed.