Hit reiser nordmenn på høstferie

Hos Apollo holder høstferiesalget tritt med fjoråret, med Kreta på topp. Av storbyene er det London som troner øverst.

0

– Fellesferiene selger alltid unna, også etter en rekordvarm sommer. Vi reiser for flere grunner enn sola og for mange kommer også hverdagen litt brått på etter en lang sommerferie, sier kommunikasjonsansvarlig i Apollo, Beatriz Rivera, i en pressemelding.

Per nå troner sommerfavoritten Kreta øverst på listen over høstferiens mest populære reisemål, etterfulgt av Rhodos, Gran Canaria og Kroatia.

I følge reisearrangøren er de som har muligheten til å reise utenom fellesferien høstens vinnere. Det fine sommerværet gjør at det er store reisekupp å gjøre i september og oktober, både med tanke på pris og tilbud av hotell.

– Mange synes Hellas og Kroatia nesten er best på høsten. Da er temperaturen perfekt, med behagelig badetemperatur, solfylte dager og behagelig bris på kvelden. Samtidig er turistene færre, så køene er kortere og man har større plass å boltre seg på. Bedre enn det blir det jo ikke, fastslår hun.

– Høsten er høysesong for storbyreiser. Tidligere har det vært byer som kombinerer storbypuls med strand som har tronet topplisten i høstferiene. I år kan det derimot se ut som at nordmenn har fått innfridd badebehovet. Nå er det opplevelser, kultur og shopping som står øverst på ønskelisten, med London, Roma og Praha som de mest populære byene, sier Rivera.

De 5 mest populære sol og strand

  1. Kreta
  2. Rhodos
  3. Gran Canaria
  4. Kroatia
  5. Mallorca

De 5 mest populære storbyene

  1. London
  2. Roma
  3. Praha
  4. New York
  5. Budapest
Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.