Hett turistmarked i Oslo

Mange i Oslos besøksnæring melder om at de har tangert flere rekorder i mai. Og hos VisitOSLO råder optimismen.

0

– Jeg ser svært lyst på de kommende sommermånedene. Det koker i byen og vi får mange positive tilbakemeldinger fra våre samarbeidspartnere, sier en fornøyd Christian Lunde, adm. dir. VisitOSLO.

– Den egentlige effekten ser vi ikke før SSBs tall kommer til høsten, men hittil har vi opplevd svært stor pågang fra utenlandsk presse og besøkende til byen fra inn og utland, forteller Lunde.

Rekordbesøk på den «nye» turistinformasjonen
Oslo Visitor Centre (turistinformasjonen i Østbanehallen) er nyoppusset og klar for storinnrykk. Sommersesongen der sparkes offisielt i gang av Oslos ordfører Marianne Borgen mandag 25. juni. Hittil er tallene svært gode:

Mai         Hittil i år

Omsetning                +20 %         +12 %
Antall besøkende     +13 %        +24 %

Det er oppgang innen de fleste produkter og tjenester, blant annet har salget av Oslo Pass skutt i været.

Det satses stort innen cruise ved Oslo havn
Med blant annet en flunkende ny cruiseterminal på Akershusstranda ventes 52 ulike skip fra 29 rederier. Det er en vekst på 1,3 % fra i fjor.

Oslo-restaurantene syder
– Dette har vært tidenes mai for uteserveringene våre. Flere har hatt sin beste mai noensinne, blant annet har Ekebergrestauranten mer enn doblet omsetningen på uteserveringen, sier Renate Lindmark, salgsdirektør i Fursetgruppen.

All time high på Oslo lufthavn
Også på Oslo lufthavn går det mot rekordsommer. Trafikken til og fra landets hovedflyplass har aldri vært større enn denne sommeren.

– Vi står foran en sommer med svært mange tilreisende. I perioden juni – august forventes en økning på over 7 % i tilbudte seter på rutefly fra utlandet, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Rift om hotellsengene
Besøkstallene til hovedstaden øker kraftig. I år lønner det seg å være tidlig ute med å bestille rom, melder hotellgigant.

Juni har startet knallbra for hotellene i Oslo. De første 10 dagene av juni viser en vekst i hotellrombelegget på 6 % og en prisvekst på 14 % sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

I tillegg kan Oslo smykke seg med følgende pene tall:
– Oslo hadde best rombelegg og de høyeste romprisene blant byene i mai
– I perioden januar – april viser SSB-statistikken en vekst på Oslo-hotellene både fra utlandet (+ 6,2 %) og Norge (+ 4,1 %)

Og det stopper trolig ikke der:

– Vi tror på en meget sterk sommer. I år lønner det seg å være  tidlig ute  med å bestille rom,  fastslår Christian Gamsgro, kommersiell direktør i Scandic Hotels.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.