Hertz største franchisetaker får nye eiere

Hertz største franchisetaker får nye eiere: Bjarne Øverland AS med franchiseretten for Hertz Bilutleie blir en del av Auto 8-8 konsernet.

0

Bjarne Øverland AS er en tradisjonsrik virksomhet i Molde, som i dag består av virksomhetsområdene Hertz Bilutleie, Riis Bilglass og bilpleie. Fra 1. januar 2021 blir virksomheten en del av Auto 8-8 konsernet. Bjarne Øverland AS kommer til å endre navn, men det nye navnet er ikke klart enda.

Øverland konsernet eies i dag av Stein Helge, Sissel og Hilde Øverland. På spørsmål om hvorfor de nå velger å selge en lønnsom og god virksomhet, sier Hilde Øverland at dette er et verdivalg for fremtiden, hvor de ønsker å konsentrere seg om eiendomsutvikling. Konsernet har i dag 6 næringseiendommer i Molde som skal utvikles og driftes videre.

– Når beslutningen om å selge var tatt falt valget på Auto 8-8. De er lokale og regionale, og har bygget seg opp stein på stein slik som vi har gjort. Vi er trygge på at de vil representere Hertz på en god måte, og ta godt vare på ansatte, kunder og samarbeidspartnere videre fremover, sier Hilde Øverland.

Konsernleder Terje Sildnes i Auto 8-8 uttaler følgende: «Hertz Bilutleie passer godt inn i vår fremtidige strategi. Vi ser for oss at eie og leie av kjøretøy vil gå hånd i hånd som løsning for moderne mobilitet, både i by og i bygd. Hertz er markedsleder på bilutleie i Norge, har et verdensomspennende nettverk, og er kommet veldig langt i å utvikle og teste ut nye innovative utleieløsninger. Bjarne Øverland AS har bygget kompetanse og organisering rundt drift av bilutleie i over 40 år, og er i dag blant Midt-Norges største i bransjen. Å få muligheten til å overta en så veldrevet aktør i en så spennende og nært beslektet bransje synes vi er meget interessant. Vi gleder oss over å få mange nye dyktige medarbeidere med på laget, og er også klar over at et fortsatt godt samarbeid med andre kolleger og samarbeidspartnere i bilbransjen vil være viktig for å lykkes.»

– Videreføring og etablering av større enheter med styrket kapasitet innen mobilitet, deling og utleie, er et godt grunnlag for videre vekst og utvikling av konseptene til Hertz i Midt-Norge. Med et sterkt industrielt eierskap gjennom Auto 8-8, vil det nye selskapet være en viktig strategisk samarbeidspartner for merkevaren Hertz i tiden fremover, sier Trygve Simonsen, administrerende direktør for First Rent a Car Norway AS.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »