Hertz og Apple i bilsamarbeid

Teknologiselskapet Apple har inngått et samarbeid med bilutleieselskapet Hertz Global Holdings for å teste ut teknologi for førerløse biler.

0

Samarbeidet kan tolkes som et svar på en lignende og langt mer omfattende avtale Googles morselskap Aplhabet Inc. har inngått med Avis Budget Group Inc.

Nyss om avtalen med Apple har satt fart i Hertz-aksjen, som har svekket seg betydelig siste året.

Selskapet bak iPhonen skal bruke tre Lexus RX450H-modeller – en såkalt SUV – i sine tester, som foregår i området rundt San Francisco-bukta, ikke langt fra Apples nye hovedkvarter.

Hertz-aksjen har falt med 75 prosent de siste månedene, som blant annet finansnettstedet Bloomberg mener delvis skyldes bekymring knyttet til hvilken rolle bilutleieselskaper får i fremtidens bilmarked, der førerløse biler trolig får en stadig større plass.

At folks bruksmønster – som blant annet knytter seg til den såkalte deleøkokomien – også er i endring har trolig også spilt inn i Hertz’ aksjekurs. Bildeling – der private bileiere deler på bruken av kjøretøyer – er noe som fortsatt er i startgropa, men mange tror kommer til å vokse stort i årene fremover. Dette faktum har trolig også påvirker bilutleieselskapenes aksjekurser.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.