Hellas har åpnet flyplassene på øyene

Utenlandske turister kan igjen fly direkte til greske øyer. Hellas håper fortsatt det er mulig å redde deler av turistsesongen.

0

Landet er svært avhengig av inntektene fra turistbransjen, og nå gjør myndighetene det de kan for å få turister fra andre europeiske land til å legge sommerferien til de greske øyene.

– Det kommer til å bli en vanskelig turistsesong. Vi vil gjøre vårt beste, sa statsminister Kyriakos Mitsotakis under et regjeringsmøte tidligere i uka.

Onsdag er det ventet over 100 fly til 14 regionale flyplasser som blant annet ligger på Korfu, Santorini, Mykonos, Rhodos og Kreta, opplyser selskapet Fraport, som drifter flyplassene.

Alle greske flyplasser er nå gjenåpnet for internasjonale flyginger, samtidig som ferjetrafikken fra Italia er i gang.

Reisende må ved ankomst fylle ut et spørreskjema, der de blant annet må oppgi hvilke land de har vært i de siste to ukene. Deretter får de en skannbar strekkode. De som blir testet for koronaviruset, blir bedt om å holde seg i isolasjon på en gitt adresse fram til resultatet er klart.

Tirsdag signerte den greske regjeringen en avtale med det tyske reiseselskapet TUI, som regner med å kunne bringe om lag halvparten så mange turister til Hellas sammenlignet med året før.

Inntektene fra turisme utgjør en firedel av det greske bruttonasjonalproduktet.

Hellas har så langt registrert under 200 dødsfall knyttet til koronaviruset.

Share.

About Author

Comments are closed.