Hagen selger Farris Bad

Investor Thor Morten Halvorsen i Norwegian Hospitality Group kjøper spahotellet Farris Bad av Stein Erik Hagens selskap Canica.

0

Farris Bad ble åpnet av Stein Erik Hagen og hans tidligere kone Mille Marie Treschow i 2009, og er driftet av Petter Stordalens selskap Nordic Choice. Halvorsen har kjøpt selve hotelleiendommen som er på 14 500 kvadratmeter, har 176 rom, 10 suiter, og 40 spa-rom.

Hagen investeringsselskap Canica har flere ganger prøvd å selge hotellet, inntil Canica kjøpte ut Treschow.

Norwegian Hospitality Group driver tre Thon-hoteller – det ærverdige Dalen hotell i Telemark, Strømstad Spa & Resort og Son Spa. Begge er under Nordic Choice.

Farris Bad blir det første som selskapet eier, men ikke drifter.

– Jeg har prøvd å kjøpe hoteller som jeg kan drive selv, men det blir fint å eie også. De skal få lov til å drive hotellet så lenge de vil, og den dagen de eventuelt blir leie av det, så tar vi over, sier han han til Dagens Næringsliv.

Norwegian Hospitality Group har finansiert kjøpet gjennom lån fra DNB. Kjøpesummen er ikke kjent.

Halvorsen er utdannet kokk, og tatt både bachelor og master i hotelldrift i USA. Fra slutten av 70-tallet drev han forskjellige hoteller på østkysten av USA i nesten ti år før han kom hjem til Norge i 1988. Der var han administrerende direktør i Sara Hotel, som i dag er nyåpnet under navnet Clarion Hotel The Hub.

Share.

About Author

Comments are closed.