Great Dane Airlines presenterte sitt første fly

Det nye Aalborg-baserte regionale flyselskapet Great Dane viste nylig frem sin første flymaskin.

0

Great Dane Airlines’ første fly på Aalborg Lufthavn er en Embraer 195, malt i selskapets nye farger. Maskinen er vel ti år gammel og har tidligere vært operert av Flybe og eies av den Cayman-baserte utleieren Propius.

Det nye flyselskapet planlegger å betjene tre destinasjoner fra Aalborg ipå Jylland – til Edinburgh, Nice og Dublin. Første avgang er planlagt 14. juni, som er en charter til Rhodos på vegne av Bravo Tours.

E195-maskinen er den første av foreløpig to for Great Dane Airlines. Den neste leveres om cirka en måned.

– Dette er et solide bevis på år med planlegging, mange måneders hardt arbeid, god team spirit og en usvikelig tro på at dansk luftfart trenger et selskap som har verdier som tilstedeværelse og fokus på regionens behov, sa det nye selskapets toppsjef Thomas Hugo Møller i sin velkomsttale.

Great Dane får allerede støtte fra sentrale politikere, som landets finansminister Karsten Lauritzen.

– Dette er noe Nord-Jylland trenger, og jeg er overbevist om at det blir en stor suksess. Og skulle det oppsto problemer, ikke vær redd for å spørre om assistanse, sa han blant annet under lanseringen.

Great Danes hovedeier har siden mars vært vært investorselskapet SEBC Holding, som har interesser innen hotell, business-mykvare til datamaskiner og motorsykkel-racing(!).

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.