Godkjente oppkjøpet av Kämp

Konkurransetilsynet i Finland godkjenner at Nordic Choice Hotels kjøper Kämp Collection Hotels.

0

Oppkjøpet av hotellgruppen, som tidligere var eid av CapMan Buyout funds og andre eiere, ble formalisert 9. oktober. Som ny eier ønsker Nordic Choice Hotels å øke hotelltilbudet i Helsinki betraktelig og legge til rette for ytterligere 2000 rom.

– Min drøm om å være en del av Kämps fremtid er nå blitt en realitet. Fra nå av er Kämp og Nordic Choice Hotels ett team, og jeg er overbevist om at dette er starten på noe veldig flott og spennende, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels og eier av Kämp Collection Hotels, i en pressemelding.

Laura Tarkka, CEO hos Kämp Collection Hotels, sier at samarbeidet med de nye eierne har gått smertefritt. I følge Tarkka gir Nordic Choice Hotels dem muligheten til å utvikle servicetilbudet ytterligere.

– Vi ønsker å utvide luksusopplevelsen enda mer, og går derfor i gang med å renovere Kämp Brasserie & Bar og Klaus K Hotel, forteller Tarkka.

Mens Kämp Collection Hotels er kjent for sine luksushotell i Finland, er Nordic Choice Hotels nordisk tilbyder av en rekke ulike overnattingstilbud, som inkluderer alt fra fullservice til budsjetthotell. I september offentliggjorde Petter A. Stordalen at selskapet skal bygge to nye hotell på Helsinki flyplass, som vil bli det største hotellprosjektet i Finland noensinne. Hotellene åpner i 2023 og prosjektet vil koste 120 millioner Euro.

Stordalen ser et stort vekstpotensiale i Helsinkis overnattingsmarked.

– Dette er bare starten. Målet er å nå 25-30 prosent markedsandel i alle hovedstedene i Norden. Derfor vil jeg øke hotelltilbudet i Helsinki med 2000 rom. Helsinkis vekstpotensiale som reisedestinasjon er stort, og jeg er spent og glad for å eie fantastiske hotell i Finlands hovedstad, sier Stordalen.

Etter oppkjøpet av Kämp Collection Hotels eier Nordic Choice Hotels over 200 hotell i de nordiske landene.

– Vi er del av storfamilien nå, så hvis gjestene trives hos oss i Helsinki, er det store sjanser for at de også vil trives med å bo hos oss i andre nordiske land. Dette går selvsagt begge veier – reisende i andre nordiske land vil nå forhåpentligvis finne frem til oss på en enklere måte, sier Laura Tarkka.

Nordic Choice Hotels

Eiere: Petter A Stordalen, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen og Jakob A. Stordalen.
Administrerende direktør Nordic Choice Hotels: Torgeir Silseth.
Opererer i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Latvia og Litauen.
Antall hotell: Over 200
Består av hotellkjedene: Clarion Hotel, Quality Hotel, Comfort Hotel og Clarion Collection.
Frittstående hotell: 38
Hotell i Finland: Clarion Hotel Helsinki, Clarion Hotel Helsinki Airport, F6, Hotel Kämp, Hotel Lilla Roberts, Hotel Haven, GLO Hotel Airport, Hotel St. George, Klaus K Hotel, Hotel Fabian, GLO Hotel Kluuvi, GLO Hotel Art, GLO Hotel Sello.
Kommende prosjekt i Finland: To nye hotell på Helsinki flyplass og Keilaranta Tower i Espoo.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.