Fra minus 113 til pluss 123 millioner

Color Group økte driftsinntektene til 2,25 milliarder kroner i første halvår. Årsaken er blant annet en positiv utvikling i fraktmarkedet, opplyser selskapet.

0

Color Group, morselskapet til passasjer- og godsrederiet Color Line, økte driftsinntektene til 2,25 milliarder kroner i første halvår. Det er en økning fra 2,12 milliarder i første halvår av 2017.

Det viser Color Group sin halvårsrapport, publisert i en børsmelding torsdag.

Driftskostnadene endte til slutt på 1,86 milliarder.

Totalresultatet ble 123 millioner kroner siste halvår, noe som er en bedring fra 113 millioner kroner i minus.

Rederarving Olav Nils Sunde fikk kontroll over selskapet i 1998, og etablerte flyselskapet Color Air samme år, som senere gi konkurs. Sunde eier i dag, gjennom et investeringsselskap, aksjer i Gresvigkonsernet og hele Color Group.

I desember ble det kjent at selskapet kunne bli notert på Børsen, i forbindelse med et generasjonsskifte i Sunde-familien.

Selskapet skriver selv at opplever en positiv trend for omsetning per gjest og utvikling av fraktmarkedet.

Fergerederiet fraktet totalt 1,65 millioner passasjerer, og fraktet 93 110 fraktenheter (12-meterekvivalenter).

– Driften første halvår viser god resultatutvikling drevet av gode kundeverdier, styrket fraktmarked, og effektiv drift, heter det i årsrapporten.

Som et ledd i satsingen på fraktmarkedet, signerte Color Line en avtale om kjøp av skipet Finncarrier for 15 millioner euro, som vil bli satt i trafikk mellom Oslo og den tyske byen Kiel.

I fjor signerte selskapet en avtale med Ulstein verft om bygging av verdens største hybridskip for linjen Sandefjord til Strømstad.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.