Fotspor utvider i Skandinavia

Nyopprettede Scandinavian Experience Group (Scan X Group) har kjøpt det svenske byrået Scandinavian Incentive.

0

Scan X Group – eid av osloselskapet Fotspor Holding – vil fungere som paraplyselskap for eventbyråer innen MICE-segmentet, som Fotspor Event (Oslo) og Scandinavian Incentives (Stockholm).

Formålet med oppkjøpet er å kunne tilrettelegge for rammeavtaler på tvers av landegrensene.

– Vi ønsker å kunne gi våre kunder et bredt tilbud både i og utenfor Skandinavia, forteller Håkon Wåge-Lorentzen, eier av Fotspor Holding og byråleder i Fotspor Event.

– Tanken på å etablere oss i Sverige hadde jeg gått med lenge før jeg fikk en hyggelig mail fra Anette Karlsson i Scandinavian Incentives.

Sterkere sammen

Anette Karlsson er blant av gründerne bak Scandinavian Incentives. Selskapet er en del av HamanGroup med kontorer i både Norge, Stockholm, Finland og Tyskland. Scandinavian Incentives hadde opprinnelig ambisjoner om å bli nordiske innen MICE-segmentet, men har i stedet valgt å selge.

– Tiden strakk bare ikke til, sier Karlsson.

– Selv om ambisjonene for vekst var til stede hadde vi ikke kapasitet til å lykkes. Dette er vår baby, og vi ønsker at den skal kunne fortsette å utvikle seg videre. Men vi trenger en sterk storebror i ryggen.

Storebroren i dette tilfellet blir Scan X Group, som også eier Fotspor Event, som nettopp vant Luxury Travel Guide Award for sitt arbeid innen MICE-segmentet i Norge.

Se egen sak om det her!

– Vi hadde allerede vært i kontakt med et par byråer i Sverige for å se på muligheten for en ekspansjon av virksomheten, men uten særlig hell. Etter første møte med Annette fant vi raskt ut at vi hadde de samme tankene og ideene for samarbeid og vekst, fortsetter Håkon.

For Anette Karlsson var det viktig å finne en god partner som kunne utvikle selskapet videre som hun selv ikke kunne. Det og mer fant hun i Scan X Group, sier Karlsson, og signeringen av kontrakten fant sted rett før sommeren.

Bedre synergier

Oppkjøpet av Scandinavian Incentives vil ikke endre på driften. Kjernevirksomheten vil fortsatt være den samme.

– Scandinavian Incentives har gjort det bra i mange år, så selskapet skal beholde både navn og virksomhet, forteller Håkon.

– Det eneste vi vil gjøre er å spille hverandre gode ved å utvikle våre styrker til å kunne tilby flere tjenester innen MICE-segmentet.

Synergier mellom selskapene, partnere og destinasjoner er også veldig viktig. Nye kontrakter vil inngås i Scan X Group for å inkludere begge datterselskapene. Dette vil gi store utslag for samarbeid og drift fremover.

For å sikre en jevn overtagelse vil Anette Karlsson sitte i styret ut 2018, noe som vil ha mange fordeler for driften fremover.

– Anette kjenner selskapet ut og inn, så vi er veldig fornøyde med å ha henne som en kunnskapsrik sparringspartner i tiden fremover. Vi gleder oss til å komme i gang med nye prosjekter og nye samarbeid, avslutter Håkon, som ikke ser bort ifra at det kommer til å skje flere oppkjøp i fremtiden.

Om Scandinavian Experience Group

Scandinavian Experience Group (Scan X Group) ble opprettet under Fotspor Holding, eid av Håkon Wåge-Lorentzen. Scan X Group, som spesialiserer seg innen MICE-segmentet segmentet (Meetings, Incentives, Conferences, and Events), har som hensikt å bli en nordisk aktør med byråer i forskjellige land for å få bedre synergier på tvers av landegrensene.

Per i dag ligger to eventbyråer under Scan X Group; Fotspor Event i Oslo, hvor Wåge-Lorentzen er byråleder, og nå nylig oppkjøpte Scandinavian Incentives i Stockholm.

Om Håkon Wåge-Lorentzen

Etablerte Fotspor Holding i 2009 etter mange år hos store aktører i eventbransjen, blant annet fra Gyro, 6. Sans, JPC og HRG. Fotspor Event fikk nylig en internasjonal pris basert på dette arbeidet og fikk prisen 2017 Full Service Hospitality Company of the Year av Luxury Travel Guide Awards.

Share.

About Author

Comments are closed.