Fortsatt økning i europeisk turisme

Europa er fortsatt verdens mest besøkte region, med en økning i fjor på seks prosent i antall registrerte, internasjonale turistankomster.

0

Det er rapporten “European Tourism – Trends & Prospects 2018” fra Den europeiske turistkommisjonen (European Travel Commission – ETC) som melder om økningen, som var spesielt sterk fra USA og Kina.

Økningen fra USA skyldes delvis sterk dollar mot euro og britiske pund. 24 av 30 land har økning i antall turister fra Kina. Det skyldes særlig bedre flyforbindelser og lettere adgang til visum.

I tillegg øker den kinesiske middelklassen

– Europeisk turistindustri står for over halvparten (51%) av verdens turistankomster, sier Eduardo Santander, administrerende direktør i ETC, i en kommentar til tallene.

– For 2019 er det imidlertid mange usikre faktorer, men vi anslår at det blir en vekst på rundt tre prosent i internasjonale turistankomster i Europa, sier han.

Et av de store usikkerhetsmomentene er om Storbritannia får en avtale med EU, når landet forlater unionen 29.mars. Trekker britene seg ut av EU uten en avtale tror ETC det vil føre til betydelig færre briter som besøker andre europeiske land dette året.

ETC tror at det kan bli så mange som åtte millioner færre utgående reiser fra de britiske øyer.

De landene som vil merke dette mest er Spania, Irland og Frankrike. Norge kommer ikke til å få noen nedgang av betydning, ifølge ETC.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.