Tre Norwegian-fly fra Gran Canaria har landet

Tre Norwegian-fly med passasjerer som har vært strandet på Gran Canaria, har landet i Norge.

0

Ifølge NRK landet flyene på Oslo lufthavn mellom midnatt og klokka fem natt til tirsdag.

SAS er også i ferd med å hente hjem reisende.

Siden lørdag har det vært store problemer for flytrafikken til og fra Kanariøyene på grunn av værfenomenet calima Kombinasjon av vind og sandstøv fra Sahara har gjort at flyplassene på øygruppa måtte stenge og mange turister ble værfaste. 

Status fra Norwegian

Ifølge en pressemelding fra Norwegian har flyselskapets  teknikere jobbet natten igjennom og har klargjort to av de åtte flyene som har vært strandet i Las Palmas. Disse to flyene fløy til Bergen og Gøteborg  i morgentimene tirsdag.

To nye fly blir klartgjort før kvelden, og de fire siste skal være klare senest onsdag morgen.

Norwegian har også en Dreamliner og en 747 «i full sving» med å hente hjem passasjerer. Disse flyene har en kapasitet på 344 og 455 passasjerer, og i natt fløy disse hjem 790 passasjerer til Oslo.

747-en returnerer fra Oslo til Las Palmas i ettermiddag. I tillegg har Norwegian flere andre såkalte «recovery flights» i løpet av dagen som skal fly strandede passasjerer hjem. Det dreier seg om flere ulike destinasjoner.

I pressemeldingen innrømmer Norwegian at dette har tatt tid og har «forståelse for kundenes frustrasjon». Til sammen har flyselskapet hatt noen tusen passasjerer strandet på Kanariøyene. Denne situasjonen har rammet flere flyselskaper, ikke bare Norwegian, noe har gjort situasjonen der nede ekstra krevende.

Reisende med Norwegian vil ifølge selskapet få oppdatert informasjon om sine flygninger på SMS. Flyselskapet ber kunder som reiser charter om å forholde seg til informasjonen de får fra sin reiseoperatør. De kan også holde seg oppdatert om siste status på Norwegians nettsider.

Fir øvrig anbefaler Norwegian alle passasjerer som er rammet å kontakte sitt forsikringsselskap

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.