Ny frisk for Wow?

Grunnleggeren av Wow Air gir seg ikke. Nå vurderer Skuli Mogensen å få det konkursrammede flyselskapet på beina igjen.

0

Det er den islandske avisen Frettabladid som forteller om Mortensens planer. I en første finansieringsrunde satser et nytt selskap å hente inn 40 millioner dollar, ifølge en presentasjon av planene som avisen har fått ta del i.

Planen er at det nye lavprisselskapet skal utføre leasingtjenester for en større europeisk aktør, for deretter å kjøpe opp konkursboet etter Wow Air. Det inkluderer også varemerket.

Klarer man å følge denne planen håper Mogensen å gjenoppta flyvirksomheten til 13 destinasjoner i Europa og USA fra basen på Keflavik utenfor Reykjavik.

Skuli Mogensen skal sammen med de ansatte eie 51 prosent av det nye selskapet. Investorene får de resterende 49. Selskapet regner med en positiv pengestrøm i andre kvartal neste år.

Det skal ifølge planen blant annet bli mulig ved at de ansatte går ned 30 prosent i lønn første regnskapsår.

Noe av bakgrunnen for at man prøver å få virksomheten på fote igjen er at man ifølge presentasjonen «har lært leksen om hva som førte til konkursen i Wow Air». I den nye planen skal det nye selskapet tjene mer penger på tilleggstjenester og salg på egne hjemmesider.

Wow Air ble begjært konkurs 28. mars, da selskapet ikke kunne imøtegå sine forpliktelser på totalt 300 millioner dollar.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.