Like mye, på litt mindre budsjett

Vi reiser like mye som i fjor, på litt mindre budsjett, viser tall fra Virke Reises befolknings-undersøkelse.

0

Tallene fra Virke korrelerer med Innovasjon Norges tall – som du kan lese HER – som viser en utflating i besøket til Norge. Når det gjelder den innenlandske reisevirksomheten tyder imidlertid de nye tallene på at vi kommer til å reise litt mer her hjemme i år enn vi gjorde i fjor.

Den dårlige sommeren 2017 til tross.

– Sommer er tid for både norgesferie og en utenlandstur, der turen til utlandet gjerne regnes som hovedferien for mange, sa direktør for Virke Reise Utland Sverre McSeveny-Åril under presentasjonen av tallene tirsdag.

Ja takk, begge deler som vanlig, med andre ord. Reiselysten i Norge holder seg rett og slett jevnt høy og stabil, med få endringer fra fjoråret.  Vi setter trolig ned feriebudsjettet noe, rundt 1500 kroner, fra 41 850 i 2017.

Samtidig oppgir åtte av ti at de vil ta minst én helgetur i løpet av året.

– Hyggelig nok er det en liten økning i antall personer som planlegger helgeturer til hoteller og utleiehytter i Norge, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann.

Hele 43 prosent sier at de planlegger tre eller flere helgeturer i Norge i 2018.

– Folk har blitt flinke til å benytte helgene til å nyte Norge og ta i bruk både kulturtilbud og natur. Vi ser også at det å dyrke personlige interesser på ferieturer holder seg stabilt høye, sier Endresen Normann.

Av reisemål ut over Norge vi ønsker oss til er det fortsatt de store sommerferielandene som dominerer, med Spania, Hellas og Danmark på topp. Tyrkia har kilt seg inn et stykke opp på listen sammenlignet med i fjor, mens Kroatia nå ligger rett bak Frankrike.

Når det gjelder helgeturer er det land med attraktive storbyer som gjelder. 58 prosent av oss planlegger nemlig minst én helgetur ut av landet i 2018. Her ligger Danmark (København), Sverige (Stockholm), Storbritannia (London) og Spania (Barcelona) øverst på ønskelisten.

De viktigste driverne bak utferdstrangen er å være sammen med familie og venner, sol og bad om sommeren, aktiviteter som både innebærer kroppslige ytelser og museumsbesøk, og ikke minst mat og drikke.

Uten det duger reiseheltene nemlig ikke.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.