Israel bygger ny flyplass

Den israelske regjeringen har besluttet å bygge Israels andre internasjonale flyplass i Timna, om lag 18 kilometer nord for Eilat ved Rødehavet.

0

Byggingen av den nye flyplassen, som ventes å stå ferdig innen tre år, og som erstatter flyplassene i Eilat og nærliggende Ovda, skal bidra til økt vekst i internasjonal turisttrafikk til landet.

– Totalkostnadene for prosjektet beregnes til 300 millioner euro, og passasjertrafikken forventes å komme over 1,5 millioner personer per år, både fra internasjonale og innenlandske flyginger. Den nye flyplassen antas å gi tre ganger så stor trafikk som den nåværende flyplassen i Eilat, heter det i en melding fra det israelske turistkontoret.

Ifølge transportdepartementet vil mengden passasjerer som passerer gjennom Ben-Gurion internasjonale flyplass, øke med 3–5 prosent årlig. I 2010 fløy 11 485 509 passasjerer internasjonalt, mot 674 830 innenlands.

Den nye flyplassen i Timna skal få navn etter den avdøde israelske astronauten, Ilan Ramon, som ble drept i ulykken med romfergen Columbia, og sønnen Assaf. I tillegg til flyplassen skal det opprettes sporveisforbindelse fra flyplassen til Eilat, og sentralstasjonen for buss skal flyttes fra Eilat til Timna. Reisende som ønsker å kjøre til flyplassen, får mulighet til å parkere i en utvidet garasje for lang- og korttidsparkering.

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 03.12.2011 klokken 17.15

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »