«Grønnest» over Atlanterhavet

Det internasjonale miljøinstituttet The International Council on Clean Transportation (ICCT) mener Norwegian er verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter.

0

ICCT har analysert drivstoffbruket til de 20 største flyselskapene som flyr mellom Europa og USA. Resultatet viser at Norwegian har et drivstoffbruk på 44 passasjerkilometer per liter, noe som er 33 prosent mer drivstoffeffektivt enn bransjegjennomsnittet.

ICCT sin liste over de mest drivstoffeffektive flyselskapene på transatlantiske ruter.

– Det viktigste et flyselskap kan bidra med for å redusere miljøutslippene, er å investere i nye fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

– Anerkjennelsen fra ICCT er viktig for oss, fordi det bekrefter at vår investering i de nyeste flyene på markedet er det viktigste miljøtiltaket i luftfarten, sier Kjos.

Norwegian flyflåte har en gjennomsnittsalder på 3,7 år. Det har bidratt til å redusere utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

– De siste årene har det vært en fremvekst av lavprisselskaper med unge flyflåter på transatlantiske ruter, men Norwegian er fortsatt det mest drivstoffeffektive flyselskapet, sier Brandon Graver, ansvarlig for ICCT-studien.

ICCT har gjennomført denne analysen to ganger, i 2014 og 2017. Begge gangene ble Norwegian utnevnt til verdens mest drivstoffeffektive flyselskap på transatlantiske ruter.

Om ICCT

ICCT er en miljøorganisasjon som driver vitenskapelig analyser og undersøkelser av miljøpåvirkning i forskjellige bransjer. Det var ICCT som stod bak undersøkelsen som avslørte Volkswagens utslippsskandale i 2015.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.