Første Radisson RED til Økern

Norges første Radisson RED-hotell blir på Økern i Oslo. Det åpner i Økern Portal i 2021.

0

Økern Portal ferdigstilles i 2021 og skal huse alt fra fleksible kontorlokaler til hotell-, restaurant- og kulturopplevelser. Den 81 000 kvadratmeter store eiendommen bygges i samarbeid med Oslo Pensjonsforsikring AS og Norlandia Hotel Group.

Radisson RED sett mot sør fra Økern.

Hotelldelen på ca. 12 500 kvadratmeter skal ferdigstilles i første kvartal 2022, og vil inneholde 224 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

Hotellets tak skal ha egen hage og 360-graders utsikt over Oslo. Terrassen her er inspirert av europeiske storbyer.

– Det er med glede at vi har signert avtalen om å bringe Radisson RED til Oslo med dette fantastiske hotellet. Eiendommen vil gi gjestene utradisjonelle opplevelser og vil bli bygget med innovative og bærekraftige løsninger, sier konsernsjef i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs, i en pressemelding.

Økern blir navet i bydelen Hovinbyen, der det nå etableres over 12 000 boliger med tilhørighet til Økern kollektivknutepunkt. Hovinbyen er Oslos største utviklingsområde, med planer for 30 til 40 000 nye boliger som vil huse 100 000 mennesker og 2,5 millioner kvadratmeter næringsareal, som samlet vil utgjøre nærmere 100 000 nye arbeidsplasser.

Økern blir omtalt som et av Oslos viktigste og mest ambisiøse byutviklingsområder. Det sikter på å bli Europas mest miljøvennlige byutviklingsprosjekt.

Alle designelementer i hotellprosjektet blir utviklet med gjesteopplevelsen og bærekraft i fokus. Hotellet sikter på å oppnå Breeam-Nor-sertifisering, en verdensledende metode for å vurdere bygningers bærekraft. Kun en håndfull av alle norske hoteller har oppnådd Breeam-sertifisering.

Radisson RED sett mot sør fra Økern.

– Vi gleder oss veldig til å bringe første Radisson RED til Norge, og tilby våre gjester dette spennende og unike konseptet. Det er fantastisk å få være del av det svært innovative prosjektet på Økern, sier viseadministrerende direktør og utviklings-ansvarlig i Radisson Hotel Group, Elie Younes.

 «Radisson RED er et forholdsvis nytt og innovativt hotellkonsept som tilbyr en leken vri på det konvensjonelle. Her kan gjestene forvente seg utradisjonelle hotellopplevelser, med det siste innen teknologi og innovasjon, samt fokus bærekraftighet og personlige gjesteopplevelser. Radisson RED finnes i utvalgte, urbane og pulserende byer», heter det i pressemeldingen.

Share.

About Author

Comments are closed.