Åpen for salg

I et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT åpner Norwegian-sjef Bjørn Kjos for salg – forutsatt at en slik avtale er til det gode for selskapets ansatte og de reisende.

0

Intervjuet kommer i kjølvannet av milliardemisjonen, som ble en slags erstatning for salget som var nær ved å gå igjennom i november i fjor, ifølge Kjos. Han vil fortsatt ikke fortelle hvem beileren var, annet at styret mente tilbudet var godt nok til å anbefale overfor aksjonærene.

Etter mye frem og tilbake og flere utsettelser kunne ikke Norwegian vente med emisjons-planene. Uten en emisjon ville flyselskapet vært i konflikt med lånevilkårene.

–  Det som er en forutsetning for meg er at den som går inn og kjøper Norwegian må være bra for alle mine medarbeidere, og alle våre reisende, sier Kjos blant annet til TT.

– Selskapet får ikke gå til noen som er dårlige.

Sammen med styreleder Bjørn Kise og deres familier eier Kjos en fjerdedel av Norwegian., gjennom selskapet HBK Holding.

I TT-intervjuet sier Kjos at «alle selskaper på børsen er jo til salgs».

– Jeg er jo bare én av eierne, og om de andre eierne vil selge Norwegian er jeg ikke den som sier nei, sier han videre.

Ifølge Kise var det fem andre aktører som kom på banen etter at IAG hadde vist interesse for selskapet. Etter at emisjonen på tre milliarder ble kunngjort er samtaler med ulike interessenter lagt på is.

– Vi gjør det som er best for kundene, og aksjonærene, sier Kjos i intervjuet, og fremholder at Norwegian skal være lønnsomt i 2019.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.