Air France-KLMs overskudd opp 150 prosent

Air France-KLM fikk i fjor et resultat på 409 millioner euro, en oppgang på 150 prosent fra året før.

0

Inntektene økte innenfor alle forretningsvirksomhetene i fjor, og driftsresultatet endte på 1,3 milliarder euro.

Konsernet fraktet over 100 millioner passasjerer gjennom året.

Air France-KLM var hardt rammet av streik i første halvår i fjor. 15 dager med streik påførte selskapet en utgift på 335 millioner euro, ifølge Air France. Tirsdag stemte 85 prosent av flygerne i Air France for en ny lønnsavtale, og dermed er en langvarig runde med forhandlinger i boks.

For inneværende år ser konsernets finanssjef Fredric Gagey for seg at effektiviteten skal bedres ytterligere.

– Vi kan tjene langt mer penger sammenlignet med i fjor, sier han.

Gagey opplyser også at Air France-KLM i år skal begynne arbeidet med å bytte ut noen av de mer drivstoff-slukende flyene med mer drivstoffgjerrige fly.

Samtidig onsdag opplyste Gagey at Air France og KLM har inngått et kompromiss om å styrke båndene mellom de to selskapene, noe som setter sluttstrek for en maktkamp som har skapt bekymring i den nederlandske regjeringen, blant ansatte og aksjonærer.

Det foreligger «absolutt ingen» planer om å slå de to selskapene fullstendig sammen, sa Gagey. Derimot blir det nedsatt en felles ledelse. Målet er å forenkle beslutningsprosesser og å spare penger, og eksempelvis å foreta innkjøp av fly i fellesskap. Enigheten går også ut på at nederlandske Pieter Elbers får fortsette som KLMs daglige leder. (©NTB)

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.