Flere velger norsk hytteferie

Stadig flere nordmenn vil leie hytte i eget land, viser ferske tall fra Novasol. Ifølge Europas største utleier har bestillingene for sommerferien skutt i været.

0

– Flere enn før velger norsk hytteferie, og mange har bestilt tidlig. For juli og august ligger bookingene fra norske gjester allerede 12 prosent over fjoråret, sier Pia Buen, landsjef for Novasol, i en pressemelding.

Selskapet forvalter rundt 1700 norske hytter, som i år ligger an til å bli besøkt av drøyt 50000 turister.

– En svak norsk krone og klimahensyn kan være medvirkende årsaker til at mange velger ferie i hjemlandet i år, men like viktig er nok den klart økende interessen for de gode opplevelsene og den storslåtte naturen landet vårt kan by på, sier Buen.

Også tall fra nettsøk bekrefter at nordmenns interesse for ferie i eget hjemland øker.

– Så langt i 2020 har antall unike brukere hos oss økt med ni prosent. Søk på feriehus og hytter viser en økning på hele 15 prosent, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN Reise.

– Våre egne undersøkelser viser at kortreist ferie nå er populært, og mange har fått øynene opp for at Norge har mye eksotisk og spektakulært å by på. I år inntar faktisk Lofoten og Nord-Norge tredjeplassen på listen over nordmenns drømmedestinasjoner, sier Berge.

Hovedtyngden av Novasols norske bestillinger gjelder Vestlandet og Sørlandet, men mange vil også til fjells eller til Nord-Norge denne sommeren.

– I de mest populære områdene har vi i perioder en viss knapphet på tilgjengelige hytter, så vi vil gjerne ha kontakt med enda flere eiere som kan tenke seg å leie ut, sier Pia Buen.

 Hun mener økt interesse for å leie hytte er en trend som er i ferd med å forsterke seg.

De fleste nordmenn deler ferien mellom ulike reisemål. Buen viser til undersøkelser som forteller at andelen som planlegger norgesferie øker, og blant overnattings-alternativene er det kategorien hotell, camping og leid hytte som øker aller mest.

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.