Flere amerikanere kommer tross boikott-trusler

Tross Trump-administrasjonens press på Cuba og trusler om «full embargo» strømmer amerikanske turister til øya i rekordtall, ifølge data fra kubanske myndigheter.

0

Trump mener Cuba «en skurk som hindrer utbredelse av demokratiet i Venezuela ved å holde det kriserammede landet okkupert».

Advarselen hindrer imidlertid ikke amerikanske turister fra å oppsøke Cubas verdensberømte hvite sandstrender.

Michel Bernal, handelsdirektør i Cubas turistdepartement, sa mandag at det har vært en nærmest dobling i antallet besøkende fra USA de første fire månedene av året. 93,5 prosent flere amerikanske borgere besøkte Cuba fra januar til april enn i samme periode i fjor, sier han til avisen Granma.

Det har gjort USA til en av de to største landene på Cuba, kun slått av nabolandet Canada.

Cuba opplevde en økning på syv prosent i det totale antallet besøk til øya sammenlignet med fjoråret. Bernal bemerker i avisartikkelen at de besøkende tydeligvis ikke har lagt Trumps retorikk på ferieminnet.

I alt 1.93 millioner utenlandske besøkende kom til Cuba i første kvartal 2019. Mens antallet besøkende fra Nord-Amerika har økt har det vært noe tilbakegang i antallet europeiske ankomster. Antall besøkende fra Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia gikk i gjennomsnitt ned med 10 til 13 prosent.

Trump-administrasjonen har truet kubanerne med å innføre strenge sanksjonstiltak om ikke landet trekker sin støtte til Maduro i Venezuela. Den amerikanske spesialrepresentanten for Venezuela Elliott Abrams har antydet at Washington planlegger nye sanksjoner mot regimet i Havanna om ikke støtten til Maduro opphører.

– Vi ønsker flere sanksjoner, sier Abrams i et intervju til amerikanske medier mandag, og la til at de nye tiltakene kan bli offisielle neste uke.

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.