Flåm AS blir medeier i Arctic Train

Flåm AS går inn som eier i Arctic Train med en eierandel på 33,5 prosent, og har opsjon på å øke eierandelen til 51 prosent.

0

Arctic Train i Narvik opererer turisttog på Ofotbanen, Norges nordligste jernbane og regnet som en av Europas vakreste togreiser, på samme måte som Flåmsbana.

– Det har vært en fantastisk spennende reise så langt og vi gleder oss til å få Flåm AS inn som medeier og samarbeidspartner. Sammen skal vi gjøre Arctic Train til et fyrtårn i nord-norsk reiseliv. Nå skal vi videreutvikle Arctic Train og gjøre Narvik til et enda mer attraktivt reisemål. Flåm er høyt respektert i reiselivsbransjen, og vi ser frem til å dra nytte av erfaringene og kunnskapen deres, sier Karl Aksel Vik, styreleder i Arctic Train Holding.

– Vi ser frem til å bli eier i Arctic Train, en av Norges mest spektakulære turistattraksjoner. Vi har utviklet Flåm til å bli et av verdens mest attraktive turistmål med Flåmsbana som grunnlag. Nå vil vi være med på utviklingen i Narvik og investeringen i Arctic Train er første steg på veien. Dette vil styrke norsk reiselivs posisjon internasjonalt med flotte togopplevelser både i fjordene og i Nord-Norge, sier Solrun Hjelleflat, adm. dir. i Flåm AS og konsernsjef i Aurland Ressursutvikling.

Samarbeidet starter med en gang, og Flåm AS vil gå inn med to styremedlemmer i selskapet. Arve Tokvam fra Flåm AS blir ny styreleder i Arctic Train Holding AS.

Eierstrukturen i Arctic Train Holding AS vil etter emisjonen se slik ut: PRS Holding AS (33,25 %), Taraldsvik AS (33,25 %) og Flåm AS (33,5 %).

Share.

About Author

Comments are closed.