Fjerner 1,3 millioner sugerør

Scandic Hotels fjerner sugerør og cocktailpinner i plast fra alle sine 280 hoteller. Det gjør de for å redusere mengden unødvendig plast og den skadelige påvirkning den utgjør på miljøet.

0

– Som et ledd i vårt arbeid med bærekraft arbeider vi med å fjerne alt av engangsmateriale i plast, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold i en. pressemelding.

– Ved å fjerne alle sugerør og cocktailpinner i plast kutter vi nå totalt forbruket med 1,3 millioner sugerør og 120 000 cocktailpinner hvert eneste år. I tillegg skifter vi ut plastlokkene på våre take away-kaffekrus med biologisk nedbrytbare lokk

Scandic varsler sitt plastreduserende tiltak dagen etter at EU-kommisjonen presenterte en tiltakspakke for å redusere plastsøppel i EU. Ifølge Aftenposten produserer hver innbygger i EU 31 kilo plastavfall bare i emballasje hvert eneste år, noe som til sammen utgjør svimlende 16 millioner tonn plastemballasje. Kommisjonen ønsker å forby flere engangsprodukter av plast som blant annet bestikk, servise og sugerør.

Plastavfall er en av våre største miljøutfordringer. Beregninger fra ulike organisasjoner viser at det finnes mer enn 150 millioner tonn med plast i havene, og hvert eneste år dør ca. én million fugler og 100 000 sjøpattedyr etter å ha fått i seg plast.

Og enda verre kan det bli ifølge en ny rapport fra UK Government Office for Science, som spår at mengden plast i våre hav vil tredobles mellom 2015 og 2025.

– Dette er et lite, men viktig steg for Scandic. Vi er bransjeledende innen bærekraft, og vi er stolte over at initiativet med å henge opp håndkleet om du ønsker å benytte det om igjen kommer fra oss, og at det har blitt en bransjestandard verden over, sier Steen-Mevold.

– Vi leder dessuten an i kampen mot matsvinn, hvor vi bare i 2017 kuttet matsvinnet i Scandic Norge med hele 85 tonn. Sugerør og kaffelokk av plast er produkter som er produsert av fossilt brensel og er sløsing med jordas ressurser samtidig som de er vanskelige å resirkulere. Det er derfor på høy tid vi stopper med bruken av disse

Scandic vil starte umiddelbart med å fase ut sugerør, cocktailpinner samt bytte ut kaffelokkene med biologisk nedbrytbare alternativer. Samtidig vurderes ulike og mer miljøvennlige alternativer til for eksempel sugerør i plast som vil bli tilbudt gjester som spesifikt ber om det og gjester som har spesielle behov.

Scandic og bærekraft

Scandic startet å jobbe målrettet med miljøtiltak i 1993. Mer enn 180 Scandic-hoteller i hele Norden har det offisielle nordiske miljømerket Svanen, verdens strengeste miljøkrav for hotell. Scandic kuttet for flere år siden ut det aller meste av éngansforpakninger på hotellene, og med dette bevisste miljøvalget sparer hotellkjeden hele 50 millioner éngans-forpakninger – hvert eneste år!

Såpe og sjampo på rommene kommer fra dispensere, og hotellkjeden serverer eget vann tappet og filtrert lokalt i stedet for importert vann på plastflasker. Mer enn fire millioner færre plastflasker fraktes nå til hotellene som en konsekvens av dette.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.