Færre bruker feriepengene på reise

Ifølge en undersøkelse i regi av DNB vil kun én av tre bruke feriepengene sine til feriebruk.

0

I undersøkelsen utført av Ipsos svarer 31 prosent at de skal bruke feriepengene på reise. Det er en nedgang på ti prosentpoeng fra i fjor, da 41 prosent svarte det samme. Samtidig fremkommer det i undersøkelsen at stadig færre nordmenn får utbetalt feriepenger.

I fjor svarte 28 prosent at de ikke fikk feriepenger, mens i år har denne andelen steget til 31 prosent. 13 prosent svarer for øvrig at de kommer til å spare feriepengene de får utbetalt.

Av dem som svarer at de ikke vet hva de skal bruke pengene på, har andelen steget fra 13 prosent i fjor til 18 prosent i år.

Det kan være flere årsaker til usikkerheten.

– Etter historisk lav boliglånsrente over mange år, varsles det nå om en høyere rente. Dette kan føre til at noen blir mer avventende til hvordan man skal bruke pengene, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til NTB.

For å unngå at skatte- og feriepengene bare forsvinner inn i daglig forbruk eller impulsive kjøp, mener Sandmæl for øvrig at det viktig å ha en plan for hvordan man skal bruke pengene og prioritere i riktig rekkefølge.

– Feriepenger bør brukes til nettopp ferie, men dersom du har smålån, anbefaler jeg å betale ned på disse, sier Sandmæl.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.