Facebook og VisitOslo med Oslo-guide

I samarbeid med VisitOSLO lanserer Facebook den første guiden dedikert Norges hovedstad, med anbefalinger utarbeidet av lokale Facebook-grupper. Oslo-guiden er den første i sitt slag i Skandinavia.

0

Ifølge en rekke brukerundersøkelser søker vi i stadig økende grad autentiske opplevelser. Vi spør venner, familie eller kollegaer om råd, samt sosiale medier. Facebook renner over av anbefalinger til gode steder, lokale severdigheter og unike opplevelser, men det blir ofte fragmentert og uoversiktlig.

Det er bakgrunnen for «Facebook City Guides», et prosjekt som i samarbeid med lokale Facebook-grupper samler medlemmenes beste tips til byopplevelser med en ambisjon om å strekke seg utover de tradisjonelle reiseguidene.

Nå kommer den første norske guiden, som ser nærmere på Oslo.

– Det unike med Facebook-grupper er at de samler folk med felles interesser på tvers av geografiske avstander, sier Rune Paulseth, sjef for Facebook Norge.

– Gruppenes medlemmer diskuterer, utveksler erfaringer, støtter hverandre og holder hverandre oppdatert på hva som skjer. Det finnes mye kunnskap innad i gruppene som vi ønsker å løfte frem i lyset via dette prosjektet, sier han.

Videre forteller Paulseth at nordmenn er blant de mest aktive brukerne av grupper på Facebook.

På global basis finnes det i dag over 22 millioner grupper på Facebook med månedlig aktivitet. Også tjenestene Sider og Arrangementer er verktøy som ifølge Paulseth blir flittig brukt til å koble mennesker sammen rundt felles interesser, både online og offline.

Administrerende direktør i VisitOSLO, Christian Lunde, er svært positiv til lanseringen.

– Oslo er en moderne og mangfoldig by, og vi i VisitOSLO er veldig glade for at Facebook har laget en byguide som løfter frem Oslo-folks egne favoritter. Vi håper denne guiden kan inspirere til å oppdage nye og spennende sider ved byen vår, sier han.

Guiden er delt inn i fem kapitler som trekker frem alt fra gode restauranter og naturopplevelser, til forskjellige karaoketilbud og andre aktiviteter.

I tillegg finnes det også en oversikt over steder fra kult-serien SKAM, som ble en internasjonal farsott i 2015.

Guiden kan nå leses online. Det er også mulig å hente fysiske eksemplarer hos Oslo Visitor Centre på Oslo Sentralstasjon, eller hos Flytoget på Oslo Lufthavn. Av de fysiske utgavene finnes det dog kun et begrenset antall.

Se mer på www.cityguides.fb.com

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.