Etablerer nordnorsk reiselivskonsern

Fire ledende aktører i nordnorsk reiseliv går sammen og etablerer selskapet Best Arctic AS – et reiselivskonsern som ifølge initiativtakerne skal sikre at verdiene fra reiselivsnæringen kommer Nord-Norge til gode.

0

– Reisen starter med et internettsøk. Derfor må landsdelen ta en ledende posisjon på nett. Vi er en liten destinasjon i et globalt marked og må posisjonere oss tidlig, sier Jon Erlend Alstad, styreleder i Bussring AS og påtroppende daglig leder i Best Arctic.

Omsetningen fra nordnorsk reiselivsnæring er i størrelsesorden fire-fem milliarder kroner. De fleste aktørene er små og står alene. Det nye initiativet har som målsetting å samle lokale aktører i et sterkt nordnorsk konsern.

Konsernet skal utstede en kvalitetsgaranti til alle sine gjester, de at de skal være «the best of the Arctic». Selskapet skal integrere markedsføring og salg, og sy sammen unike reiselivsopplevelser i nord.

Det er Bussring, Tromsø Safari, Hamn i Senja og Big Fish Adventure som går i bresjen for å etableringen av konsernet. Nå inviterer de inn andre som ønsker å satse på kvalitet, bærekraft og lokal verdiskaping.

Initiativet har ifølge en pressemelding vekket stor interesse hos flere investorer.

– Vi er så attraktive at det allerede er på plass nordnorske, nasjonale og internasjonale investorer. De tror på oss fordi vi har lykkes i nord over tid, sier Alstad.

Kapitalpartner er Nord Kapitalforvaltning lokalisert i Tromsø. Det er det eneste private equity-forvaltningsmiljøet i landsdelen. Nord Kapitalforvaltning er lokalisert i Nord-Norge, med primært investeringsfokus på landsdelen, og alle investeringsbeslutninger og øvrig forvaltning ledes helt og fullt herfra.

– Omsetning fra vinterturismen i Nord-Norge var på 1,9 milliarder vinteren 2018/2019. Sist sesong tok vi imot 336 000 vinterturister i landsdelen. Fremtidens muligheter er nesten uendelige. Nå handler det om å bygge en robust, nordnorsk struktur som øker kvaliteten i hele kundeopplevelsen, sier Bjørn Hesthamar, ledende partner i Nord Kapitalforvaltning

Om initiativtakerne

Bussring AS
* Estimert omsetning 2019: 100 MNOK
* 82 ansatte/60 årsverk
* Etablert i 1957, i dag Nordkalottens største turbuss-selskaper
* Misjon: «for deg og Nord-Norge»
* Definert seg som et reiselivsselskap, flybuss i Tromsø, hovedkontor i Nordreisa, med base i Tromsø og på Bardufoss
* Eier og driver av «The Arctic Route», 10 000 passasjerer vinteren 2018/19, oppstart også mot Alta og Rovaniemi fra 01/12/2019

Tromsø Safari AS
* Estimert omsetning 2019: 45 MNOK
* 26 ansatte/17 årsverk
* Etablert 2012, i dag største leverandør av opplevelser i tromsøregionen
* Leverandør av husky safari, snøscooter turer, etablerte Nordlys base-stasjoner, hvalsafari, samiske reinsdyropplevelser m.m.
* Alle aktiviteter med fokus på lokal verdiskapning i samarbeid med grunneier* Partner i Arctic Cycling og Arctic Hike med fokus på utvikling av sommeraktiviteter

Hamn i Senja
* Estimert omsetning 2019 er 35 MNOK
* 45 ansatte/30 årsverk
* Et historisk fiskevær og reiselivsanlegg siden 1994
* Kåret til en av de 25 mest attraktive destinasjoner i Norge
* 70 rom/140 gjester/restaurant/selskapslokaler/konferanseavdeling
*Helårsansatte aktivitetsguider (kajakk, sykkel, båt, fjellturer, nordlyssafari, wildlife-safari, etc.)

Big Fish Adventure
* Lokalisert i Hasvik på Sørøya – Storfiskens Rike, etablert i 1977
* Estimert omsetning 2019: 14 MNOK
* 20 ansatte/12 årsverk
* Tilbyr havfiskeopplevelser og nordnorsk gjestfrihet i verdensklasse
* Overnatting, mat & drikke, båter, guider, alt du trenger for en vellykket tur
* Fokus på bærekraft, lokalt eierskap og lokal verdiskapning

Nord Kapitalforvaltning
* Nord-Norges eneste forvalter av aktive eierfond rettet mot etablerte virksomheter («Buyout»)
* Etablert 2011, forvalter fondene Nord II og Nord Small Cap Opportunities, med bl.a. statlige Argentum og Rotschild Merchant Bank som hjørnesteinsinvestorer

 

Share.

About Author

Comments are closed.