Erna blir gudmor for Color Hybrid

Fredag 23. august døpes verdens største plug-in hybridskip M/S Color Hybrid i Sandefjord. Statsminister Erna Solberg blir gudmor for skipet og skal med det foreta den høytidelige dåpen.

0

– Dåpen er en milepæl ikke bare for Color Line, men for en samlet, norsk maritim næring, sier konsernsjef i Color Line Trond Kleivdal, som legger til at selskapet er stolt av at statsminister Erna Solberg takket ja til å være gudmor.

Color Hybrid har allerede oppnådd nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sine fremtidsrettede miljøløsninger, og Color Line har med det nye skipet satt en ny miljøstandard.

Norsk verdiskaping
Color Hybrid er bygget ved Ulstein Verft og over 70 prosent av leverandørene er fra bedrifter i den maritime klyngen i Norge. Color Hybrid tar i bruk helt nye løsninger for å redusere støy og utslipp, og er et plug-in hybridskip, der batteriene på fem mega watt lades med miljøvennlig strøm fra landstrømanlegg fra land i Sandefjord. Skipet vil gå ut og inn av Sandefjordsfjorden tilnærmet lydløst og uten utslipp av skadelige miljøgasser, eller nitrogen- og svovelforbindelser til luft i området. Batteripakken veier 65 tonn og kan lades på en time.

Share.

About Author

Comments are closed.