Enquete: Etter pandemien…

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.

0

Hvilket reisemål vil du plukke ut som det første du vil reise til når pandemien igjen tillater oss å reise?
– Hellas står definitivt på lista!

Hvordan tror du nordmenns reisevaner vil forandres som følge av pandemien – eller vil de ikke forandres?
– Folk kommer til å fortsette å reise på ferie, det er det ingen tvil om. Reiselysten er kanskje større enn noen gang. Det er mye som tyder på at bærekraft og ansvarlige reiser vil bli mer populært – at den trenden vi så på dette før korona har blitt forsterket. Mange vil nok også reise mer i eget land enn før. I tillegg så vil nok faktorer som helsetilbud, hygiene og god plass være faktorer som teller mer ved valg av destinasjon og reiseprodukt fremover. Det er også grunn til å tro at pakkereisen vil bli enda mer populær, fordi denne type reiser har et særlig forbrukervern og gir folk god beskyttelse mot uforutsette hendelser. I tillegg er pakkereiseproduktene blitt flere og mer mangfoldige. Jeg tipper at 2021 blir pakkereisenes år.

Dine tre favorittreisemål i verden – og hvorfor?
– Det å velge bare tre er jo nesten umulig, og denne lista endrer seg stadig. Men, jeg vil trekke frem Baskerland, Kenya og Jordan. Baskerland har en fantastisk kyst og utrolig mange bra restauranter. Det er også supert for å gå små turer fra småby til småby. I tillegg er San Sebastian en helt strålende by. Det er en perfekt destinasjon. Kenya har alt man kan ønske seg av dyreliv, en nydelig kyst med fantastiske Mombasa og en spennende historie. Jordan har Petra, Dødehavet, Wadi Rum og Akaba, og at alt tilgjengelig innenfor korte avstander.

Har den foregående pandemi-sommeren åpnet opp for nye ferieopplevelser i Norge? I tilfelle, hvilke opplevelser?
– Ja, absolutt! Og etter pandemien tror jeg vi i større grad kommer til å fortsette med å feriere også i eget land, i tillegg til utenlandsturene våre. Norge har masse å by på, alt fra nordlysjakt, sup-tur i fjordene, sider i Hardanger, fjelltur med guide, restauranter med stjerner, sykkelturer eller via ferrata. Det er et stort mangfold av opplevelser landet over.

Vil du ta vaksinen når den kommer?
– Det er nok flere som skal ha den før meg, men jeg skal ta den. Og så skal jeg reise.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »