Enquete: Etter pandemien…

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til reisejournalisten Bjørn Moholdt.

0

Hvilket reisemål vil du plukke ut som det første du vil reise til når forholdene igjen tillater oss å reise?
– Italia, der jeg har et hus. Men jeg tror ikke det blir så viktig hvor jeg reiser, men at jeg skal reise. Har i tillegg et lønnlig håp om en tur til Sør-Amerika neste år.

Hvordan tror du nordmenns reisevaner vil forandres som følge av pandemien – eller vil de ikke forandres?
– Tror vi nordmenn kommer til å søke enda tryggere reisemål enn tidligere (vi er allerede relativt trygghetssøkende), der vi i hvert fall har en følelse av at smittevern er ivaretatt. Derfor tror jeg at charterselskapene vil se en voldsom boost. De oppleves som trygge, særlig hvis de i tillegg har gode forsikrings-ordninger på plass om uhellet igjen skulle være ute. Middelhavet vil i så måte se en voldsom oppgang. Jeg er mer usikker når det gjelder interkontinentale reiser. Der tror jeg det vil ta tid før vi ser før-corona-tall.  

Dine tre favorittreisemål i verden – og hvorfor?
Italia – på grunn av maten, kulturen, språket og menneskene.
Etiopia – fordi menneskehetens vugge med mer enn 80 ulike folkeslag og nesten like mange tungemål har så umåtelig mye å by på av opplevelser.
Myanmar – fordi det fortsatt virker relativt ubesudlet av masseturismen.

Har den foregående pandemi-sommeren åpnet opp for nye ferieopplevelser i Norge? I tilfelle, hvilke opplevelser?
– Helt åpenbart. Bare se hvordan det plutselig er populært med hustelt. Camping er et fenomen jeg ikke så komme, etter svært blandete erfaringer i barndommen. Norske hoteller med det spesielle har også blitt destinasjoner, både storslåtte som Britannia og de mer spesielle, som Juvet Landskapshotell. Steder (og hoteller) som kan by på gode opplevelser (mat, aktiv ferie osv) merket et tildels voldsomt oppsving sist sommer.

Vil du ta vaksinen når den kommer?
– Ser ingen grunn til ikke å ta den.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »