Enighet om ny festekontrakt for Nordkapplatået

ica Eiendom og Finnmarkseiendommen (FeFo) er enige om ny festekontrakt for Nordkapplatået som vil utgjøre rammebetingelsene for videre satsing på turistmålet.

0

– Forhandlingene har vært krevende og langvarige, men vi har til slutt kommet fram til resultatet som nå er vedtatt av styrene i FeFo og Rica Eiendom, sier Ole-Jacob Wold i Rica Eiendom Holding i en pressemelding.

Rica Eiendom og FeFo håper festekontrakten vil gi en viktig avklaring av en sentral rammebetingelse for videre investeringer og satsing på Nordkapp. I kontrakten reduseres arealet fra om lag 900 dekar til om lag 115 dekar, pluss Hornvika på om lag 9 dekar. Festeavgiften blir på 3,48 millioner kroner årlig.

– Kontrakten innebærer et betydelig mindre areal og langt høyere festeavgift sammenlignet med forrige avtale, men vi mener kontrakten totalt sett er god for begge parter, sier Wold.

Styreleder Bente Haug i FeFo forklarer at kommunens myndighetsrom og handlingsrom ikke berøres av festekontrakten.

– FeFo har prøvd å finne løsninger som gir forutsigbarhet for reiselivet og næringslivet i Nordkapp. Samtidig som vi har gjort det vi kan for å ivareta kommunen for øvrig, sier hun.

Nordkapp-platået er Norges tredje mest populære turistattraksjon med 300.000 besøkende årlig. Rica Eiendom betaler 79 000 kroner i året i festeavgift for å leie området fra FeFo. Rica leier så området videre til Scandic, som hvert år krever inn 50 millioner kroner i besøksavgift. (NTB)

Share.

About Author

Comments are closed.