Emirates er tilbake på Gardemoen

Det var et rørende gjensyn på Gardermoen da Emirates rute EK159 landet på norsk jord i dag for første gang på over fire måneder.

0

Gjensynsgleden var stor da Oslo-Dubai-ruten ble gjenåpnet på Gardermoen med feiring og vannkanoner. Direkteruten, som har vært stengt siden Emirates satte alle fly på bakken 25. mars pga. korona-pandemien, vil til å begynne med ha avgang hver tirsdag og fredag.

Gleden var størst hos Norgessjef for Emirates, Terje Grue, som var den med størst engasjement over å se Emirates Boeing 777-300ER lande på Gardermoen i dag.

– Det er snakk om ren gjensynsglede! Det er et vakkert syn. Når vi jobber som vi gjør får man et tett og nært forhold til ruten, og det er ingen tvil om at vi har følt på en tomhet i denne perioden, forteller han.

– Hele teamet på flyplassen og den kommersielle staben har vært veldig fokusert på ‘når vi kommer tilbake’, og det har holdt motivasjonen og ikke minst engasjementet vårt oppe.

Avinor gjorde ekstra stas på Emirates tilbakekomst, og hyllet flyet med vannkanoner på rullebanen.

–  Det er et viktig signal for norsk luftfart, og næringsliv, at Emirates gjenåpner passasjerruten til Dubai. Oslo Lufthavn ønsker dem velkommen tilbake, sier Martin Lyngaas, Director Traffic Development & Cargo, Avinor.

Merkbar etterspørsel fra kunder og partnere
– I månedene uten Oslo-ruten har vi mer eller mindre daglig mottatt henvendelser rundt gjenåpning av ruten. Dette betyr at det både er et ønske om ruten og at folk vil reise med oss, noe som har gitt oss oppmuntring og glede i den stengte perioden, forteller Grue.

– Vi merker fra våre profesjonelle partnere i bransjen at det er et ønske om å selge oss, og jeg oppfatter det dithen at de føler seg trygge på at vi i Emirates har tatt de rette grepene for å sikre våre passasjerer så godt som mulig.

– Det har vært en turbulent og krevende tid, men nå har vi forhåpninger om at situasjonen stabiliserer seg etter hvert. Vi ser fremover mot høsten og vinteren, hvor forhåpentligvis verden åpnes gradvis opp for de som vil ut, enten det er jobb- eller privatreise, avslutter han.

Emirates flyr nå til over 60 destinasjoner over hele verden via Dubai. Blant annet til Brisbane, Sydney og Perth i Australia, samt Seychellene og Maldivene, med flere.

Les mer om alle tilgjengelige destinasjoner her.

Alle må vise til negative koronatest før avreise
Allerede 7. juni åpnet Dubai grensene for internasjonale forretnings- og fritidsreisende, men har innført strenge regler for å ivareta både turistenes og lokalbefolkningens helse og sikkerhet. Dette gjelder også for tilreisende fra Norge. 

– Før avreise må alle passasjerer ta en koronatest så nære avreise som mulig (maks 96 timer/fire dager gammel) og ta med seg en engelsk dokumentasjon på negativ test som m vises frem ved innsjekk. Reisende fra Oslo-området kan få hjelp av f.eks. Hjemmelegene.no for en slik test, forklarer Grue.

For reisende fra Dubai til Europa kreves det også en negativ koronatest, les mer om hvilke regler som gjelder for Emirates passasjerer før avreise her.

Gratis korona-forsikring til alle passasjerer
Emirates-kunder kan nå reise med en ekstra trygghet ettersom flyselskapet dekker medisinske utgifter på opptil 1,6 millioner kroner (€150 000) og karantenekostnader på 1100 kroner (€100) per dag i 14 dager, hvis man skulle være så uheldig å få påvist korona-smitte på reisen. Dette dekkes av flyselskapet uten omkostninger for kundene.

Forsikringen som dekker korona-relaterte medisinske utgifter og karantenekostnader tilbys av Emirates gratis til sine kunder uavhengig av kabinklasse eller destinasjon. Dette tilbudet er iverksatt med øyeblikkelig virkning for kunder som flyr med Emirates frem til 31. oktober 2020 (første flyreise skal fullføres før eller 31. oktober 2020). Det er gyldig i 31 dager fra det øyeblikket de flyr den første etappen av reisen. Dette betyr at Emirates-kunder kan dra nytte av den ekstra forsikringen som dette gir, selv om de reiser videre til en annen by etter ankomst til deres Emirates-destinasjon.

Booking av flybilletter kan gjøres på Emirates.com eller via reisebyråer.

Dubai er åpent for turister: Den 7. juli åpnet Dubai grensene for forretnings- og fritidsreisende med nye flyreise-protokoller som ivaretar helsen og sikkerheten til både besøkende og lokalsamfunnet. Mer informasjon om innreisekravene for internasjonale besøkende til Dubai finner du her:www.emirates.com/flytoDubai

Fleksibilitet og forsikring: Med den gradvise åpningen av grensene gjennom sommeren har Emirates oppdatert sine bestillingsregler for å tilby kundene mer fleksibilitet og trygghet når de planlegger reisen. Kunder som må endre sine reiseplaner på grunn av COVID-19 relaterte fly- eller reisebegrensninger, kan beholde billetten sin med en gyldighet på to år. Billetten kan da enten bookes om til et senere tidspunkt; byttes inn i reisekuponger som da kan brukes til fremtidige kjøp Emirates-billetter, eller be om refusjon via et online skjema på Emirates ’nettsted eller via deres reisebyrå.

Helse og sikkerhet først: Emirates har implementert en rekke omfattende tiltak på hvert steg i kundereisen for å sikre kundenes og de ansattes sikkerhet på bakken og i luften. Dette inkluderer utdeling av gratis hygienesett som inneholder masker, hansker, hånd desinfiserings- og antibakterielle våtservietter til alle kunder. For mer informasjon om disse tiltakene og tjenestene som er tilgjengelige på hver flytur, besøk: www.emirates.com/yoursafety

Reisebegrensninger: Vi minner passasjerene på at flere destinasjoner fremdeles har forskjellige og gjeldene reiserestriksjoner, og at reisende kun vil bli akseptert på flyreiser hvis de oppfyller kvalifiseringskrav og innreisekriterier i destinasjonslandene. Les mer om hvilke restriksjoner som gjelder din destinasjon her:  www.emirates.com/travelrestrictions  

Innbyggere i Dubai kan sjekke de siste reisekravene på:www.emirates.com/returntoDubai

Share.

About Author

Comments are closed.