Elbåt-gründere forener Oslo via fjorden

– Oslo og Oslofjorden fortjener å oppleves om bord et stillegående, rent og komfortabelt skip, sier Agnes Árnadóttir. Hun er en av gründerne bak elbåten Brim.

0

Sammen med Espen Larsen-Hakkebo satser de på en travel, men annerledes sommersesong i Oslo.

I samarbeid med Hav Eiendom og Norwegian Property Group vil Brim blant annet seile mellom Aker Brygge og Oslobukta, Oslos nyeste bydel som huser blant annet det nye muséet MUNCH. Sommerens første tur blir allerede 3. juni.

Brim og de unge gründerne har allerede lagt bak seg en knallsesong i 2019 i Tromsø, hvor de etter to måneder i drift ble anerkjent av den internasjonale storavisen The Telegraph som en av verdens 50 beste opplevelser. Nå har båten tatt turen sørover og målet er å kapre ferierende i hovedstaden.

–  Kombinasjonen av en stillegående elektrisk båttur og mat fra vår samarbeidsrestaurant Einer vil løfte kvaliteten av hva som tilbys av opplevelser på Oslofjorden, sier Agnes Árnadóttir. Hun legger til at skipet har god plass, og at de har gode rutiner for å ivareta smittevernstiltak.

Brim skal tilby alt fra morgenyoga og afterwork, til arkitekturcruise og familiecruise, der gjestene blant annet undersøker livet under vann med undervannsdrone fra Blueye Robotics.

Å satse i Oslo har lenge vært en del av planen, og gründerne lanserte ideen om en elektrisk fjordtrikk allerede våren 2019.

Brim i Oslo. (Foto: Brim Explorer)

–  I en moderne og grønn fjordby som vår er det naturlig at større deler av transporten elektrifiseres og flyttes til fjorden. Brim styrker utvilsomt Oslo som et bærekraftig reisemål for alle som skal feriere i Norge i sommer – både tilreisende og Oslo-folk, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

«Brim» betyr brytende bølge på norrønt. På samme måte som en brytende bølge skaper endring er gründernes visjon å endre måten vi opplever havet på. Selskapet satser også på sightseeingturer i Lofoten med søsterskipet Bard som ble ferdigstilt i mai 2020.

Om bord Brim og Bard får gjestene et innblikk i livet både over og under havoverflaten.

– Gjennom å tilby opplevelser som tar våre gjester nærmere havet ønsker vi å inspirere til et sterkere engasjement for det marine miljøet, sier Árnardóttir.

Share.

About Author

Comments are closed.