Dobling av bobiler på ti år

Ved årsskiftet var det registrert nesten 50 000 bobiler i Norge. Det er dobbelt så mange sammenlignet med ti år tilbake i tid, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

0

– Det er oppsiktsvekkende at veksten har vært så høy. Vi har ikke tall for utenlandske bobiler på norske veier, men vi går ut fra at andre land kan ha hatt en lignende vekst. Det er i alle fall sikkert at det er blitt langt flere bobiler på veien i Sommer-Norge, sier seniorrådgiver i SSB, Vidar Lund, til NRK.

Generalsekretær Geir Holm i Norges Caravanbransjeforbund jubler for økningen, men understreker samtidig at kommunene ikke har klart å henge med i svingene.

– Jeg savner mer tilrettelegging fra kommunene. For vi ser at byene som legger til rette med såkalte stellplasser i randsonene av byen, eller oppstillingsplasser om du vil, får veldig mange besøkende, forklarer han overfor NRK.

Samtidig som det blir flere bobiler øker også antall norskregistrerte campingvogner. Ved årsskiftet var det 119 000 campingvogner registrert i Norge, 31 prosent flere enn for ti år tidligere.

– Nordmenn liker tydeligvis å ha med hytta på hjul, men jeg har nok et inntrykk av at mange campingvogner står stille på en campingplass store deler av året, sier Lund i SSB om statistikken.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.