Dobbelt så mange bobiler på ti år

Det var registrert nesten 50 000 bobiler her i landet da 2018 tok til. Det er nesten dobbelt så mange som ti år tidligere.

0

– Det er oppsiktsvekkende at veksten har vært så høy. Vi har ikke tall for utenlandske bobiler på norske veier, men vi går ut fra at andre land kan ha hatt en lignende vekst. Det er i alle fall sikkert at det er blitt langt flere bobiler på veien i Sommer-Norge, sier seniorrådgiver Vidar Lund i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Og det er først og fremst folk i nord som har falt for ferie langs landeveien. Både i Troms og Nordland var det flere enn 20 bobiler per tusen innbyggere, mens Finnmark kommer rett bak med 17.

Til sammenligning var det bare 1,5 bobiler per tusen innbyggere – altså rundt tusen registrerte bobiler totalt – i Oslo.

I hele landet var det 9,2 bobiler per tusen innbyggere, ifølge bobiltallene fra SSB. De viser at det ved inngangen til 2018 var registrert 48 391 bobiler i Norge, mens det ved utgangen av 2008 var 24 811 av disse bilene med norske skilter.

På kommunenivå er det Tjeldsund i Nordland som er selve bobilkommunen, med hele 56 bobiler per tusen innbyggere. På plassene bak følger Dyrøy i Troms og Namsskogan i Trøndelag. (NTB)

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.